Άγονος ο διαγωνισμός για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Ηγουμενίτσα, Άρτα και Πρέβεζα

Άγονος ο διαγωνισμός για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Ηγουμενίτσα, Άρτα και Πρέβεζα 


Σχεδόν έξι μήνες συμπληρώθηκαν από τη στιγμή που η ΔΕΔΑ προχώρησε στην δημοπράτηση των έργων για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις τέσσερις πόλεις της Περιφέρειας Ηπείρου -τα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα- συνολικού ύψους 29,1 εκατ. ευρώ.

Τα νέα για τις τρεις πόλεις δεν είναι καλά καθώς σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Epiruspost ο διαγωνισμός για την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα κρίθηκε άγονος.

Από την ΔΕΔΑ δρομολογείται η επανάληψη του διαγωνισμού για τις τρεις πόλεις χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα. Το γεγονός από μόνο του σημαίνει καθυστέρηση αρκετών μηνών, σε μία περίοδο μάλιστα όπου η ενεργειακή κρίση γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έλαβε το Epiruspost από την ΔΕΔΑ ο διαγωνισμός για το έργο κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Ιωαννίνων έχει ολοκληρωθεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επίσης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση των μονάδων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου σε σημεία πέριξ των πόλεων.

Στόχος της ΔΕΔΑ είναι οι εργασίες κατασκευής των δικτύων διανομής φυσικού αερίου και στις τέσσερις προαναφερθείσες πόλεις της Περιφέρειας Ηπείρου να ξεκινήσουν εντός του 2022.

Ταυτόχρονα με την κατασκευή των δικτύων, θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).

Ο σχεδιασμός της ΔΕΔΑ αφορά στο σύνολο του αστικού ιστού των τεσσάρων πόλεων της Περιφέρειας Ηπείρου. Η περαιτέρω επέκταση του δικτύου εξαρτάται από το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Για τα Γιάννινα όπου οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το έργο αφορά στην κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες LNG.

Μέχρι το 2026, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).
Άγονος ο διαγωνισμός για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Ηγουμενίτσα, Άρτα και Πρέβεζα Άγονος ο διαγωνισμός για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Ηγουμενίτσα, Άρτα και Πρέβεζα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.