H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας

H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων οργανώνει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της χώρας μας για την πανελλαδική πανσυνταξυουχική συγκέντρωση στην Αθήνα ,στις 24/06/2022 σε αυτά τα πλαίσια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

« ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Σε όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της χώρας μας, για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 24/6/22 στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11π.μ.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες
Ο Δρόμος του αγώνα είναι η μοναδική μας δύναμη, δυνατότητα και ελπίδα,
για να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα που ζούμε.
Να μην λείψει κανένας και καμιά, η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας και του λαού τσακίζεται.
Για μια ακόμη φορά να βροντοφωνάξουμε μπροστά στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο με όλη μας τη δύναμη!
Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε, μαζί και με την 13″ και 14″ σύνταξη, που τις πληρώσαμε με την δουλειά μας και τις περικόψατε. Όχι με τα ψίχουλα της κοροϊδίας.
Να δοθούν τώρα αυξήσεις που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
• Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Οι κατώτερες συντάξεις φθάνουν να καλύψουν τις 15 ημέρες και οι μεγαλύτερες τις 22 ημέρες τον μήνα.
• Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
• Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
• Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Να πορθούν άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
• Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε, απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Χώρας μας.
Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε από καμία κυβέρνηση και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό να δεχτεί την αντιπροσωπεία μας.
Χορτάσαμε από ψέματα και υποσχέσεις απ’ όλες τις κυβερνήσεις, χορτάσαμε τα παιγνίδια, ο ένας παίρνει την σκυτάλη από τον άλλον, για να συνεχίζουν την ίδια αντισυνταξιουχική – αντιλαϊκή πορεία αφήνοντάς μας με πενιχρές συντάξεις, χωρίς γιατρούς, νοσοκομεία, φάρμακα, χορτάσαμε τους «καυγάδες σας» για να διαμορφώνεται εντάσεις ανάμεσα στον λαό για τους ψήφους στις εκλογές και για να συνεχίζετε τις καταστροφικές σας πολιτικές.
Κατεβαίνουμε όλοι και όλες στον δρόμο του αγώνα και απαιτούμε λύσεις στα προβλήματά μας. Συνεχίζουμε σταθερά σε αυτόν τον μονόδρομο γιατί μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά μέτρα. Σωτήρες δεν υπάρχουν, μόνο με μαζική συμμετοχή και δράση μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή που ζούμε.
Να μην λείψει κανένας από την Πανελλαδική Συγκέντρωση
στις 24/6/22 ώρα 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Θα ακολουθήσει πορεία στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο.»
Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη μας ανακοίνωση.

Ηγουμενίτσα 10/06/2022

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος ο Γεν. γραμματέας
Τάκης Πετσίνης Δώρης Δήμας
H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας H Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας για την πανελλαδική συγκέντρωση της Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 11, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.