Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά;

Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά;


Έχουν περάσει 5 μήνες από την καταγγελία του επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος κ. Δημοσθένη Μπακόπουλου, η οποία αφορούσε τη διαδικασία που ακολουθεί ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, αναφορικά με το σχέδιο ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης της Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, είχε καταγγελθεί από τον κ. Μπακόπουλο, πως ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, ανέθεσε στην εταιρία ICTS, με απευθείας ανάθεση, τη μελέτη αξιολόγησης και το σχέδιο ασφάλειας. 
Σύμφωνα με την καταγγελία, είναι η ίδια εταιρία, η οποία είναι και ανάδοχος φύλαξης του λιμανιού.
Με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το κόστος φύλαξης του λιμανιού, από τις 385.000€ το χρόνο (το 2015) στο αστρονομικό ποσό του €1.012.724€ το χρόνο, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Και σα να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με την καταγγελία,  ο κ. Πορφύρης όρισε υπεύθυνο ασφάλειας, δηλαδή εποπτεύοντα της ICTS, τον κ. Παναγιώτη Νικολάου, του οποίου η σύζυγος φέρεται να είναι αρμόδια της εταιρία ICTS Θεσπρωτίας.
Περάσανε όπως είπαμε από τότε, 5 ολόκληροι μήνες.
Και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη απάντηση, καμία αντίδραση, καμία μήνυση, ούτε καν μια αγωγή.
Ή τελικά αληθεύουν οι καταγγελίες του κ. Μπακόπουλου ή κάποιοι επιδίδονται στο "ευγενές" σπορ του στρουθοκαμιλισμού...
Εμείς θέτουμε ερωτήματα και περιμένουμε απαντήσεις!!!
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»....

Διαβάστε ολόκληρη τη καταγγελία του κ. Μπακόπουλου και του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος:
"Είναι γνωστό ότι η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί.
Μετά, λοιπόν, τα εύλογα ερωτηματικά, που θα ζητήσουμε να διερευνηθούν ενδελεχώς, αναφορικά με τα τυπικά προσόντα του κ. Αθανάσιου Πορφύρη, αλλά και την ιδιότητά του ως διαχειριστή εταιρείας εκτέλεσης και λιμενικών έργων, η συνέχεια δεν μπορούσε παρά να είναι ανάλογη.
Από τις ιστορίες από την κρύπτη του Πορφύρη, που θα ακολουθήσουν, επιλέγουμε να ξεκινήσουμε με την εξής:
Όπως μπορείτε να δείτε στο συνημμένο έγγραφο, τη μελέτη αξιολόγησης και το σχέδιο ασφάλειας της λιμενικής εγκατάστασης της Ηγουμενίτσας ο κ. Πορφυρης τις ανέθεσε στην ICTS με την προσφιλή του διαδικασία της απευθείας ανάθεσης....
Για όσους δεν γνωρίζουν, να ενημερώσω ότι ειδικά στο σχέδιο ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνονται οι τεχνικές προδιαγραφές, τις οποίες θα πρέπει να πληροί ο ανάδοχος φύλαξης του λιμανιού. Επομένως, αποτελεί στοιχειώδη εγγύηση διαφάνειας, εκείνος που συντάσσει το σχέδιο ασφάλειας, να είναι διαφορετικός από τον ανάδοχο, καθώς και απο εκείνον που ενδιαφέρεται να καταστεί ανάδοχος.
Ποιά, λοιπόν, νομίζετε ότι είναι η εταιρεία ICTS, στην οποία ο κ. Πορφύρης ανέθεσε τη σύνταξη του εν λόγω σχεδίου; Μα, η ανάδοχος φύλαξης του λιμανιού...Δηλαδή σε απλά ελληνικά, με απευθείας ανάθεση ο κ. Πορφύρης ανέθεσε σε αυτούς που φυλάνε το λιμάνι να εκπονήσουν τουλάχιστον μέρος των τεχνικών προδιαγραφών μιας διαδικασίας επιλογής στην οποία συμμετέχουν !!!!!
Και σα να μην έφτανε αυτό, παραλάβαμε επιστολή, σύμφωνα με την οποία ο κ. Πορφύρης όρισε υπεύθυνο ασφάλειας, δηλ. σα να λέμε εποπτεύοντα της ICTS, τον κ. Παναγιώτη Νικολάου, του οποίου η σύζυγος φέρεται αρμόδια για την ICTS Θεσπρωτίας.
Όσο για το κόστος φύλαξης, στην επιστολή που λάβαμε γίνεται αναφορά για αστρονομική εκτίναξή του επί Αθανάσιου Πορφύρη ως εξής:
Το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ €385.000/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ €475.000/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ €699.498/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Το 2020 επί Ν.Δ. €1.012.724/χρόνο μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Εμείς όλα αυτά τα στοιχεία θα τα διαβιβάσουμε στις πολλές αρμόδιες για την υπόθεση αυτή εισαγγελικές αρχές.
Δόξα τω Θεώ, μετά από 3 χρόνια στη ΔΑΛ μπράβους και τσατσιλίκια εγώ δε φοβάμαι.
Ωστόσο, η καταγγελία του Παρατηρητηρίου Διαφάνειας Λιμενικού Συστήματος δε θα αφορά μόνο στα παλλικάρια του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, αλλά και στους κκ. Σταϊκούρα, Πλακιωτάκη και Κυριαζόπουλο, διότι είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να διατάξουν ΧΤΕΣ διαχειριστικό έλεγχο στο συγκεκριμένο Οργανισμό, αλλά ΔΕΝ το έκαναν."



Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά; Τί συμβαίνει με τον υπεύθυνο security του λιμανιού, τη σύζυγό του και την εταιρία που παίρνει τη δουλειά; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 03, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.