Απέσπασε τον κωδικό της τράπεζας και 21.000€

Απέσπασε τον κωδικό της τράπεζας και 21.000€


Ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ημεδαπή, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης με τη μέθοδο αλίευσης (phishing) προσωπικών στοιχείων.

Ειδικότερα, την 12/04/2022 άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπό, που είχε αναρτήσει ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση τροχόσπιτου και αφού τον έπεισε ότι επιθυμεί να το αγοράσει και ενόψει κατάθεσης στον τραπεζικό του λογαριασμό προκαταβολής -500- ευρώ, κατάφερε να του αποσπάσει τεχνηέντως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική του (e-banking).

Στη συνέχεια, με τη χρήση των στοιχείων αυτών απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό του παθόντα, από τον οποίο ακολούθως πραγματοποιήθηκε μεταφορά χρηματικού ποσού -21.000- ευρώ σε λογαριασμό της κατηγορούμενης.

Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι για κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό τους αρκεί να δώσουν μόνο τον αριθμό IBAN του λογαριασμού τους.




Απέσπασε τον κωδικό της τράπεζας και 21.000€ Απέσπασε τον κωδικό της τράπεζας και 21.000€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 07, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.