Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων Μέμμος

Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων Μέμμος



Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, μια εμβληματική μορφή της πόλης των Φιλιατών, ζωγράφος και χειροτέχνης, Βύρωνας Μέμμος.
Ο κύριος Βύρωνας επί χρόνια επιμελούνταν τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στα σχολεία των Φιλιατών ντύνοντάς τα με υπέροχες ζωγραφιές, ενώ είχε συνεργαστεί αρθρογραφώντας, με όλες τις εφημερίδες τις Θεσπρωτίας.
Προσωπικά, η πρώτη φορά που τον γνώρισα, ήταν το 1990, όταν δημιούργησε την πρώτη μακέτα για το ραδιοφωνικό σταθμό του πατέρα μου, το Ράδιο Ηγουμενίτσα.
Η τελευταία φορά που συναντηθήκαμε ήταν πριν από έναν περίπου μήνα, όταν θέλησε να βρεθούμε για να συζητήσουμε τη μακέτα που ήθελε να δημιουργήσει για τα 30 χρόνια λειτουργίας της εφημερίδας μου ΤΙΤΑΝΗ.
Δυστυχώς δεν πρόλαβε...
Ταυτόχρονα μου έδωσε και ένα κείμενο προς δημοσίευση (μαζί φυσικά με ακόμα μία χειροτεχνία του), που έμελλε να είναι το τελευταίο του και που θα το δημοσιεύσουμε μετά το κατευόδιό του. 


Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Φιλιατών, που τόσο αγάπησε και που θα αναπαύεται πλέον στην αιωνιότητα.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Φιλιατών.
Θερμά συλλυπητήρια στις κόρες του και στους λοιπούς συγγενείς.

Βαγγέλης Αλ. Αναστασίου
Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων Μέμμος Έφυγε από τη ζωή ο "καλλιτέχνης" των Φιλιατών Βύρων Μέμμος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.