Δήμος Ηγουμενίτσας: Ένταξη Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ένταξη Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εντάχθηκε, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 240.3.1./2022-01/06/2022 απόφαση του Πράσινου Ταμείου, στον άξονα προτεραιότητας 2 «Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2022» της πρόσκλησης της δράσης «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» συνολικού προϋπολογισμού 37.200,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) αποτελεί ένα στρατηγικό σχέδιο, που περιλαμβάνει επεμβάσεις και κατασκευές για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, σύμφωνα με το Ν.4819/2021.

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, οι οποίες να διασφαλίζουν την προσβασιμότητα, μέσα από έργα διαμόρφωσης ή ανακατασκευής των υπαίθριων δημόσιων κοινόχρηστων χώρων όπως πλατείες, πεζόδρομοι, πεζοδρόμια, νησίδες, χώροι πρασίνου, στάσεις κ.λπ.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, τόνισε τα εξής:

«Υπεύθυνα και αποτελεσματικά εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας αλυσίδας προσβάσιμης σε βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, κάνοντας πράξη το όραμά μας για έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο. Προς αυτήν την κατεύθυνση και με την αρωγή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την πραγματοποίηση έργων που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ένταξη Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας Δήμος Ηγουμενίτσας: Ένταξη Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες