Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Πυλώνα ανάπτυξης, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Θεσπρωτική πρωτεύουσα. 
Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο λιμάνι ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ρεγγίνα Δηλαβέρη και ο διευθύνων σύμβουλος Αθανάσιος Πορφύρης. 


Ξεναγήθηκε στα έργα της Γ' φάσης του Λιμένα που είναι σε εξέλιξη και στο εν λειτουργία λιμάνι που εξυπηρετεί καθημερινά με 18 πλοία την ακτοπλοΐα από και προς Ιταλία. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Ιωάννης Λώλος και Σπυρίδων Παππάς αντίστοιχα, έθεσαν στον πρωθυπουργό το ζήτημα της απόδοσης στην αυτοδιοίκηση των χερσαίων εκτάσεων που σήμερα διαχειρίζεται Οργανισμός Λιμένος. 


Και από τα πρωθυπουργικά χείλη εδόθη η υπόσχεση ότι η χερσαία ζώνη θα αποδοθεί στις τοπικές κοινωνίες πριν εγκατασταθεί στο λιμάνι ο ιδιώτης επενδυτής. 
Ως γνωστόν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας βρίσκεται στη φάση της αξιοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ με παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του. 


Ο πρωθυπουργός άκουσέ με ενδιαφέρον το αίτημα των δημάρχων για την κατασκευή του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού από την Ηγουμενίτσα έως και το Μαυρομμάτι στα ελληνοαλβανικά σύνορα, έργο που συμπεριλαμβάνει και την Περιφερειακή οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας. 

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας όπου συναντήθηκε με φίλους και μέλη της Νέας Δημοκρατίας. 


Στη σύντομη ομιλία του επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ανακοίνωσε και πάλι το διπλασιασμό των κονδυλίων του προγράμματος "τουρισμός για όλους".







Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.