Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Μετά την κατάθεση των σοβαρών προβλημάτων για την επισφαλή εφημέρευση χωρίς ακτινολόγο εδω και 3χρόνια ,αναισθησιολόγο τον τελευταίο χρόνο και μικροβιολόγο τα τελευταία δυό χρονια πάνω απο 6 φορές /μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς και ιατρούς η απόφαση που πάρθηκε στην γεν, συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου (15/7/2022) με την παρουσία και συμμετοχή εκπροσώπων του συλλόγου εργαζομένων (έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού) και εκπροσώπου της ΕΙΝΗ είναι η έξης.
α) Στάση εργασίας 12-3 μμ ημέρα Τεταρτη 20/7/2022 με κάλεσμα τοπικων ΜΜΕ.
β) Δελτίο Τύπου και επιστολή σε θεσμούς και φορείς με σκοπό να γίνει γνωστό σε όλους τούς Θεσπρωτούς πολίτες πως στο μικρο μοναδικό άγονο νοσοκομείο του νομού το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ξεπέρασε προ πολλού ,πρίν την πανδημία τις "κόκκινες γραμμές " ασφαλούς καθημερινής εφημέρευσης.

Ζητάμε το αυτονόητο !

1) Γιατρούς. Να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις του υπάρχοντος οργανογράμματος(2017) με μόνιμες προσλήψεις .(οργ/μα :55 θέσεις. Υπηρετούντες ΕΣΥίτες 34 ,επικουρικοί -covid 13.Κενές θθέσεις 21) Το επείγον, σηματοδοτούν οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις και οι ελλείψεις ειδικευομένων.
2) Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών και συμβασιούχων νοσηλευτών.
3) Η ανενεργή εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου εκθέτει όλους τους υπευθύνους στον Θεσπρωτικό λαό και την ευρύτερη περιοχή .Να ξεκινήσει άμμεσα η λειτουργία του με τίς αναγκαίες προσλήψεις ιατρών , χειριστών ,νοσηλευτών για το συγκεκριμένο τμήμα.
4) Επιστροφή των ανεμβολίαστων ιατρών ,νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων με μέτρα ΜΑΠ. και rapid-test.
5) Το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς φαρμακοποιό λόγω αναστολής.. ΑΜΕΣΗ επιστροφή αυτού.
6) Ενίσχυση του στόλου ΕΚΑΒ με προσλήψεις ιατρών για τις επείγουσες διακομιδές. Τα δυό ασθενοφόρα που υπήρχαν στο ,για το νοσοκομείο από δωρεά παραχωρήθηκαν από 2ετίαςστο κέντρο ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας λόγω βλάβης τριών απο τα πέντε ασθενοφόρα τους.
7) Εδώ και ενάμιση χρόνο ξεκίνησε την λειτουργία της η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο μας με το υφιστάμενο προσωπικό, επιβαρύνοντας τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου και χωρίς να εξασφαλιστεί απαιτούμενη χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι στήριξαν και στηρίζουν την λειτουργία της ΜΑΦ με κάθε τρόπο, χωρίς να έχουν απαιτήσεις ή να θέσουν προϋποθέσεις(εξειδικευμένο προσωπικό). Ταυτόχρονα στήθηκαν και λειτουργούν μέχρι και σήμερα η Μονάδα Λοιμωδών, τα επείγοντα και κλινική υπόπτων περιστατικών Covid-19.(έλλιπές προσωπικό)
8) Γενναία αύξηση (οχι άλλες μειώσεις!)του προϋπολογισμού του νοσοκομείου για την ομαλή λειτουργία του.

Προβαίνουμε σε στάση εργασίας και καλούμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, Υπ.Υ γείας να επιληφθεί του θέματος να λάβει υπόψιν τα προβλήματα και να δώσει λύσεις ώστε να συνεχίσει να επιτελεί στο ακέραιο τον κοινωνικό του ρόλο το μοναδικό (άγονο) νοσοκομείο στον νομό Θεσπρωτίας.
Καλούμε επίσης όλους τους φορείς και την κοινωνία της Θεσπρωτίας να σταθούν δίπλα μας ,αρωγοί στην προσπάθεια ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου.


Ο δίκαιος αγώνας μας συνεχίζεται....
Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών Στάση εργασίας ιατρών στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες