Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη 



Ο «κορσές» της κερδοφορίας των ομίλων δεν χωρά τις λαϊκές ανάγκες.
Κατά την επίσκεψή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους Νομούς της Ηπείρου, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την προσήλωση της κυβέρνησης της ΝΔ στην στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων.
Μόνο ως «καθρεφτάκια για ιθαγενείς» μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις του από την Πρέβεζα, για τα επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για 200.000 δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022» δηλ. 150 ευρώ ανά δικαιούχο. Την στιγμή που μόνο το κόστος μετακίνησης για παράδειγμα από την Αθήνα μετ΄ επιστροφής στην Λευκάδα την οποία ανέφερε ως ένα τουριστικό προορισμό έχει φτάσει στα 190€ εκ των οποίων τα 64€ είναι σε διόδια. Αν σ΄αυτό προστεθεί το κόστος διαμονής και κόστος διατροφής-διασκέδασης καταλαβαίνουμε γιατί τα 150€ αποτελούν πραγματική «σταγόνα στον ωκεανό».
Όσο για τις επενδύσεις που προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ώστε να το βρει έτοιμο ο ιδιώτης που θα το πάρει, δεν θα βελτιώσουν τις μετακινήσεις με τα παλιά και αργά πλοία. Δεν θα βελτιώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο λιμάνι και των ναυτεργατών, δεν θα μειώσουν τα πανάκριβα εισιτήρια. Δεν θα μειώσουν τη τιμή των εμπορευμάτων που μεταφέρονται με τα πλοία και φορτηγά. Επιπλέον εκτάσεις της «χερσαίας ζώνης» που σήμερα αξιοποιούνται ως ελεύθεροι χώροι θα παραχωρηθούν για την κατασκευή μαρίνας.
Για τους αγρότες και ιδιαίτερα για τους κτηνοτρόφους που όπως είπε δέχονται «μεγάλη πίεση» παρέπεμψε την «στήριξη» τους στο μέλλον προφανώς για να εκτιμηθούν αν και πόσα ψίχουλα θα περισσέψουν χωρίς φυσικά να διαταραχθούν οι «δημοσιονομικές αντοχές» δηλ. τα κέρδη των μεγαλοεμπόρων, εμποροβιομήχανων, των τραπεζών. Ψίχουλα που αν δοθούν, θα δοθούν προφανώς με όρους και προϋποθέσεις και θάναι μακριά από τις πραγματικές ανάγκες. Εξ άλλου πρόσφατη είναι η πείρα των μανταρινοπαραγωγών της Θεσπρωτίας που αρκετοί δεν πήραν τίποτα ή πήραν μειωμένο το ποσό της ενίσχυσης που περίμεναν αλλά και των κτηνοτρόφων που το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για αγορά ζωοτροφών με τίποτα δεν κάλυψε την τεράστια αύξηση της τιμής τους. Ταυτόχρονα σε εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για βόσκηση ζώων υπάρχουν σχέδια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
Τελικά ο στενός «κορσές» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών και τουριστικών ομίλων, των μεγαλοεμπόρων, των εμποροβιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζών που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, δεν χωρά τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού.
Δεν χωράει η αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Δεν χωράει τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας καταδικάζοντας τους εργαζόμενους στο τουρισμό-επισιτισμό στις περισσότερες περιπτώσεις, να εργάζονται εποχιακά, με 16 διαφορετικές ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς ρεπό, με 10-12 ώρες εργασίας τη μέρα, με ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και πολλά ατυχήματα, με μισθούς πείνας. Με μεσαιωνικές συνθήκες διαμονής, στοιβαγμένοι σε κοντέινερ, κοτέτσια και σκηνές.
Δεν χωράει η λαϊκή ανάγκη για σύγχρονες θαλάσσιες μεταφορές που να διασφαλίζουν γρήγορη, ασφαλή και φθηνή μετακίνηση του λαού και των εμπορευμάτων, σταθερή δουλειά με προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων του κλάδου.
Δεν χωράει η λαϊκή ανάγκη για φθηνό ρεύμα, ούτε την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον ενώ αυξάνονται οι κίνδυνοι για ατύχημα μεγάλης έκτασης από την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μια ανάσα από το Λαδοχώρι.
Δεν χωράει η αγωνία των αγροτών να μείνουν στα χωράφια τους και στα κοπάδια τους αλλά και των μικροεπαγγελματιών που μετρούν «τα ρέστα τους» για να πληρώσουν την επιστρεπτέα που προστίθεται στους άλλους φόρους και στους αυξημένους λογαριασμούς του ρεύματος.
Δεν χωράει η πολιτική προστασία, με τους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας να είναι διαρκώς εκτεθειμένοι σε καιρικά φαινόμενα κυρίως πλημμύρες, με ελάχιστα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Δεν χωράει η προστασία της υγείας, με τις δομές της δημόσιας Υγείας να είναι ξεπερασμένες και υποστελεχωμένες όπως τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Φιλιατών στην Θεσπρωτία αλλά και τα αντίστοιχα Κέντρα Υγείας.
Δεν χωράει ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο, δημόσιο και δωρεάν για όλους, που θα στηρίζει τους νέους στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν, ούτε τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα με επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο προσωπικό, υποδομές σίτισης και στέγασης ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του καθώς επίσης και την καλή λειτουργία της Α.Ε.Ν (σίτιση και εκσυγχρονισμός των κτιρίων της).
Δεν χωράει τις διεκδικήσεις του λαού της Ηγουμενίτσας και γενικότερα της Ηπείρου να μην δοθεί ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους. Να 'ναι λιμάνι ειρήνης και φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ΝΑΤΟΙκών. Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον πόλεμο.
Δεν χωράει τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες-κινητοποιήσεις και γι΄αυτό απαραίτητο συμπλήρωμα της διαχρονικής αντιλαϊκής πολιτικής είναι η καταστολή και η αστυνομοκρατία. Καταστολή που χρησιμοποιήθηκε και κατά την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Πρέβεζα.
Ατέλειωτη είναι η λίστα των λαϊκών αναγκών που δεν χωρούν στον «κορσέ» της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Ο λαός της Ηπείρου έχει συγκεντρώσει πλούσια πείρα για να βγάλει συμπεράσματα, για να διαμορφώσει στάση που θα ενισχύει τον δικό του αγώνα για μια καλύτερη ζωή ακυρώνοντας νέες αυταπάτες και ψεύτικα διλήμματα. Να αμφισβητεί το σάπιο σύστημα, που έχει μετατρέψει όλες τις λαϊκές ανάγκες σε εμπορεύματα και σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού και στην κάλπη, να βαδίσει στο δρόμο ανατροπής της αντιλαϊκής καπιταλιστικής ανάπτυξης που για τα κέρδη των λίγων κάνει μόνο χειρότερη τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, την ίδια στιγμή που υπάρχουν οι δυνατότητες για να ζει πολύ καλύτερα.
Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 23, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.