Ερώτηση Μ. Κάτση για τον αποκλεισμό από το διαδίκτυο των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της λωρίδας Σαγιάδας

Ερώτηση Μ. Κάτση για τον αποκλεισμό από το διαδίκτυο των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της λωρίδας Σαγιάδας


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μάριος Κάτσης, σχετικά με τον αποκλεισμό από το διαδίκτυο των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη λωρίδα Σαγιάδας. Η Ερώτηση συνυπογράφεται και από τον αρμόδιο Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη λωρίδα Σαγιάδας αποτελούν έναν δυναμικό, εξωστρεφή κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής της Θεσπρωτίας, όπου προσφέρει εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας βοηθώντας την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Παρά τη σημασία του κλάδου, στον τόπο εγκατάστασης των επιχειρήσεων δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, με αποτέλεσμα την έλλειψη πρόσβασης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της Σαγιάδας στο διαδίκτυο.
Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσπρωτία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε δημόσια για την επίλυση του ζητήματος, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.
Χωρίς την αυτονόητη εξασφάλιση μόνιμης και γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση ακόμα και βασικών τους αναγκών, όπως των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ενώ δημιουργούνται και μεγάλα εμπόδια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Με την Ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη λωρίδα Σαγιάδας

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης όπως κατατέθηκε στη Βουλή:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: Αποκλεισμένες από το διαδίκτυο παραμένουν οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη Λωρίδα Σαγιάδας

Στη λωρίδα Σαγιάδας του νομού Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, δραστηριοποιούνται μια σειρά από επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας, οι οποίες προσφέρουν εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας βοηθώντας την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, αλλά και της χώρας, καθώς πρόκειται για εξαγωγικές επιχειρήσεις κυρίως.
Παρά τη σημασία του δυναμικού αυτού κλάδου της πρωτογενούς παραγωγής της Θεσπρωτίας, στον τόπο εγκατάστασης των επιχειρήσεων δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές, με αποτέλεσμα την έλλειψη πρόσβασης των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της Λωρίδας Σαγιάδας στο διαδίκτυο.
Χωρίς την αυτονόητη εξασφάλιση μόνιμης και γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση ακόμα και βασικών τους αναγκών, όπως των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ενώ δημιουργούνται και μεγάλα εμπόδια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Σε πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου 2022 στη Θεσπρωτία με θέμα: «Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας», ο προσκεκλημένος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε δημόσια για την επίλυση του ζητήματος.

Επειδή οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη λωρίδα Σαγιάδας αποτελούν έναν δυναμικό, εξωστρεφή κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής της Θεσπρωτίας, όπου η εξασφάλιση μόνιμης και γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο κρίνεται απολύτως αναγκαία για την λειτουργία του
Επειδή δε νοείται περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω επιχειρήσεων χωρίς την αυτονόητη πρόσβασή τους στο διαδίκτυο
Επειδή οι μονάδες ιχθυοκαλλιέργειες της λωρίδας Σαγιάδας δραστηριοποιούνται στην ελληνοαλβανική μεθόριο, και με τις παρούσες συνθήκες εξυπηρετούνται πιο εύκολα από το δίκτυο τηλεπικοινωνιών και διαδικτύου της Αλβανίας παρά από τις Ελληνικές υποδομές

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη και γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη λωρίδα Σαγιάδας;
Ερώτηση Μ. Κάτση για τον αποκλεισμό από το διαδίκτυο των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της λωρίδας Σαγιάδας Ερώτηση Μ. Κάτση για τον αποκλεισμό από το διαδίκτυο των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας της λωρίδας Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες