Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα

Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα


Σε αναπροσαρμογή των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα προχώρησαν οι δυο κοινοπραξίες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, καθώς μειώθηκε το ποσοστό έκπτωσης που ίσχυε τόσο στις online κρατήσεις όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.
Πλέον η τιμή του εισιτηρίου ανά επιβάτη στοιχίζει 2,50-2,60 ευρώ ακριβότερα, ενώ το κόστος μεταφοράς για το ΙΧ είναι αυξημένο κατά 10 – 10,20 ευρώ, καθώς η έκπτωση του 50% που παρέχονταν σε όσους αγόραζαν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά αλλά και στους μόνιμους κατοίκους μειώθηκε στο 25%.
Ειδικότερα, ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα το εισιτήριο για ένα άτομο στοίχιζε 5 ευρώ, πλέον κοστίζει 7,50 ευρώ – 7,60 ευρώ ανάλογα με την εταιρεία. Επιπλέον, το κόστος για το ΙΧ διαμορφώνεται πλέον στα 30-30,20 ευρώ από 20 ευρώ που ήταν έως πρόσφατα.
Διαφορά στις τιμές βλέπουν πλέον και οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, καθώς άλλαξε η τιμολογιακή πολιτική και γι’ αυτούς. Η έκπτωση του 50% με επίδειξη αποδεικτικού στα εκδοτήρια δεν ισχύει και το αντίτιμο που θα χρειαστεί να πληρώσουν διαμορφώνεται επίσης στα 30-30,20 ευρώ δηλαδή για το ΙΧ (από 20 ευρώ) και 7,50-7,60 ευρώ ανά επιβάτη.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική σύμφωνα με στελέχη της μιας πλοιοκτήτριας εταιρείας που δραστηριοποιείται στη γραμμή θα ισχύει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων στα εκδοτήρια δεν έχουν αλλάξει (10 ευρώ επιβάτης, 40 ευρώ ΙΧ), καθώς οι τροποποιήσεις αφορούν μόνο στις online κρατήσεις. Ωστόσο στη λύση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κατέφευγαν πολλοί επιβάτες, προκειμένου να ταξιδέψουν πιο οικονομικά.
Ανοδική πορεία έχουν πάρει και οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη. Η νέα τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζεται εδώ και τρεις ημέρες ως επακόλουθο των μεγάλων ανατιμήσεων στα ναυτιλιακά καύσιμα. Διαφορά στην τιμή διαπιστώνεται τόσο στα εκδοτήρια όσο και στα ηλεκτρονικά εισιτήρια.
Συγκεκριμένα το κόστος ανά επιβάτη διαμορφώνεται στα 8,10 ευρώ από 7,5 ευρώ και για το ΙΧ στα 29 ευρώ από 26,40 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια το ποσοστό έκπτωσης του 25% μειώθηκε και πλέον το αντίτιμο ανέρχεται στα 6,60 ευρώ ανά επιβάτη και στα 24,20 ευρώ για το ΙΧ. Οι παραπάνω τιμές θα έχουν ισχύ έως τις 3 Σεπτεμβρίου.
Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα Αυξήθηκαν οι τιμές στα e-ακτοπλοϊκά εισιτήρια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες