Αγώνας δρόμου για τα έργα στο λιμάνι - Παράταση ως την εκπνοή του ΕΣΠΑ

Αγώνας δρόμου για τα έργα στο λιμάνι - Παράταση ως την εκπνοή του ΕΣΠΑ


Αγώνας δρόμου θα πρέπει να γίνει τους επόμενους μήνες ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα οποία τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν περάσει από πολλές περιπέτειες.
Τα έργα της Γ1 φάσης είναι τα μεγαλύτερα που εκτελούνται σήμερα στην Ήπειρο καθώς ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Πέρασαν ωστόσο από σαράντα κύματα χωρίς ευθύνη του σημερινού αναδόχου ο οποίος υποκατέστησε τον πρώτο ανάδοχο που είχε προκύψει από τον διαγωνισμό.
Ωστόσο οι ρυθμοί εκτέλεσης τον τελευταίο χρόνο δεν ήταν οι επιθυμητοί. Υπήρξε μεγάλη χρονική καθυστέρηση, 208 ημερών συγκεκριμένα, λόγω αδυναμίας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για επίβλεψη.
Έτσι ο ανάδοχος υπέβαλλε αίτημα για παράταση των εργασιών που προβλεπόταν να ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους.
Το αίτημα εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και έτσι η Γ1 φάση θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις αρχές Νοεμβρίου του 2023. Εξαντλείται ουσιαστικά και το τελευταίο χρονικό περιθώριο που υπάρχει καθώς στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 λήγει το ΕΣΠΑ.
Η ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης έχουν ιδιαίτερη σημασία για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας καθώς είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της χώρας και πύλη προς την Ευρώπη.

Το έργο της Γ1 φάσης περιλαμβάνει:
– Τις απαιτούμενες εργασίες για την δημιουργία 3 νέων θέσεων πρόσδεσης πλοίων.
– Λιμενικά έργα διαμόρφωσης των χερσαίων χώρων και θωράκισης του προκύπτοντος νέου θαλασσίου μετώπου.
– Έργα οδοποιίας και κυκλοφοριακά έργα.
– Υδραυλικά έργα αποχέτευσης της χερσαίας ζώνης και των περιοχών όπισθεν αυτής.
– Κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις / δίκτυα.
– Εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντα χώρου. Το έργο επίσης καλύπτει δαπάνες που αφορούν σε απαλλοτριώσεις για την απόκτηση ιδιοκτησίας γης, υπηρεσίες συμβούλου διαχείρισης, αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες και συνδέσεις / αποκαταστάσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΟΚΩ) και αποζημιώσεις.
Αγώνας δρόμου για τα έργα στο λιμάνι - Παράταση ως την εκπνοή του ΕΣΠΑ Αγώνας δρόμου για τα έργα στο λιμάνι - Παράταση ως την εκπνοή του ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.