Αδελφότητα “Το Ηρωικό Σούλι” | Δυσκολευόμαστε να επισκεφτούμε τα χωριά μας…

Αδελφότητα “Το Ηρωικό Σούλι” | Δυσκολευόμαστε να επισκεφτούμε τα χωριά μας…


Σε ανακοίνωση- ψήφισμα προχώρησε η Αδελφότητα “ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ”, με την οποία ο Σύλλογος εναρμονίζεται με το κάλεσμα της ΠΣΕ για κοινή δράση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της αποδημίας και της Ηπείρου. Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση-ψήφισμα:

“Πριν η Ελλάδα βγει από την υπερδεκάχρονη λιτότητα των Μνημονίων, ήρθαν να προστεθούν η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχια, που ροκανίζουν ανελέητα τα ισχνά εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών. Οι κάτοικοι από τα Σουλιωτοχώρια που ζουν στην Αθήνα- όπως και όλοι οι απόδημοι Ηπειρώτες- νιώθουμε έντονα στο πετσί μας τις συνέπειες της ακρίβειας.

Φέτος, δυσκολευόμαστε ακόμη περισσότερο να επισκεφτούμε τις πατρογονικές μας εστίες. Μόνο για το «πήγαινε- έλα» σε κάποιο χωρίο της Ηπείρου, οι τσουχτερές ανατιμήσεις στα καύσιμα και τα διόδια, «ροκανίζουν» σχεδόν μισό μηνιάτικο.

Αυτή η κατάσταση, με την ακρίβεια να καλπάζει ανεξέλεγκτη και τους μισθούς- συντάξεις να παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2010, όχι μόνο δεν αντέχεται αλλά οξύνει και το πρόβλημα ερημοποίησης των χωριών μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Επειδή θέλουμε να επισκεπτόμαστε και να απολαμβάνουμε το γενέθλιο τόπο χωρίς να αγκομαχάμε, η Αδελφότητα «ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΣΟΥΛΙ», συντάσσεται με το ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, που εκδόθηκε φέτος και- μαζί με όλους τους απόδημους Ηπειρώτες- απαιτεί:Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών.
Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, κατάργηση του ΕΤΜΕΑΡ.
Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για λαϊκά νοικοκυριά.
Κατάργηση των διοδίων που αποτελούν ακόμα ένα εμπόδιο για να πάμε στον τόπο καταγωγής μας.

Για το ΔΣ της Αδελφότητας
Ο πρόεδρος – Κωστής Σπ. Τόκας
Η γραμματέας – Ελευθερία Παππά
Αδελφότητα “Το Ηρωικό Σούλι” | Δυσκολευόμαστε να επισκεφτούμε τα χωριά μας… Αδελφότητα “Το Ηρωικό Σούλι” | Δυσκολευόμαστε να επισκεφτούμε τα χωριά μας… Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 06, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες