Κάτσης: «Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει για την χερσαία ζώνη, τα στελέχη του χειροκροτούν και το ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτο»

Κάτσης: «Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει για την χερσαία ζώνη, τα στελέχη του χειροκροτούν και το ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτο»


Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την περαστική επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσπρωτία και η μοναδική δέσμευση που προέβη αποδεικνύεται σκέτη κοροϊδία για την θεσπρωτική κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός ακολουθώντας τα στελέχη του δεσμεύτηκε ότι το θέμα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ στους Δήμους θα επιλυθεί προτού την ιδιωτικοποίησή του. Λίγες μέρες μετά, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει τα μόλις 3 σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά και υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι «Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής στα Σύβοτα"

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης προέβη στην κάτωθι δήλωση σχετικά με το θέμα:

« Δεν φτάνουν τα ψέματα που έχουν αραδιάσει στην τοπική κοινωνία τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και τοπικό βουλευτή μέχρι τους αυτοδιοικητικούς και τα διορισμένα στελέχη της ΟΛΗΓ σε σχέση με την απόδοση της χερσαίας ζώνης, ήρθε και η πρωθυπουργική κοροϊδία από τον κ. Μητσοτάκη για να καταλάβουμε ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι που θα έφερνε έσοδα και επενδύσεις μετατράπηκε σε μόλις 3 δεσμευτικές προσφορές και μάλιστα με τη χερσαία ζώνη στο πακέτο της ιδιωτικοποίησης όπως μας ενημερώνει κυνικά το ΤΑΙΠΕΔ. Τρία χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα! Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Ο Κ.Μητσοτάκης κοροϊδεύει για την χερσαία ζώνη που έχει ντηλάρει, τα στελέχη του χειροκροτούν ως Γκόρτσοι και το ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτο ξεπουλάει τα πάντα.

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να δηλώσει άλλη μια φορά ότι δεν κατάλαβε τι έγινε και να ζητήσει μια συγνώμη όταν το deal που έχει κάνει στην πλάτη μας θα έχει τελειώσει. Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ τι ακριβώς θα ισχυριστούν στον θεσπρωτικό λαό για τις διαβεβαιώσεις που έδιναν δημόσια ότι το θέμα έχει επιλυθεί; Το πλατύ τοπικό κίνημα φορέων και αυτοδιοικητικών που διεκδικούσαν με κινητοποιήσεις την απόδοση της χερσαίας ζώνης έσβησε με 2 κούφια λόγια της πιο αναξιόπιστης και επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση. Όσοι πίστεψαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ας δώσουν έστω στο παρά 5 μια οριστική λύση. Σε άλλη περίπτωση η Ιστορία θα τους κρίνει πολύ αυστηρά.

Εμείς διεκδικούμε η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εάν δεν έχουν δημιουργηθεί αμετάκλητα νομικά αποτελέσματα σε σχέση με την σημερινή υπάρχουσα προκήρυξη, να προχωρήσει στην εφαρμογή του νόμου των υπό-παραχωρήσεων (ν.4597/2019) που προβλέπει παραμονή του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού, χωρίς πώληση του πλειοψηφικού πακέτου άρα και του management, αλλά μόνο την παραχώρηση σε εξειδικευμένους ιδιώτες συγκεκριμένων λιμενικών δραστηριοτήτων, με ανταποδοτικά οφέλη για τον Δήμο.

Εμείς υπερασπιζόμαστε το νόμο των υπό-παραχωρήσεων, ως μοντέλο αξιοποίησης των λιμανιών που ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε κάθε περίπτωση η εξαίρεση της χερσαίας ζώνης, που δε χρησιμοποιείται για λιμενικές δραστηριότητες, θα πρέπει επιτέλους να αποδοθεί στους αμετάκλητα στους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία, ούτε θέλει ούτε μπορεί να κρατήσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ως κομμάτι της πόλης και ως εθνικό αναπτυξιακό μοχλό. Ήρθε η ώρα να φύγει.
Κάτσης: «Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει για την χερσαία ζώνη, τα στελέχη του χειροκροτούν και το ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτο» Κάτσης: «Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει για την χερσαία ζώνη, τα στελέχη του χειροκροτούν και το ΤΑΙΠΕΔ ακάθεκτο» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 09, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες