Τρεις φορές το μήνα και με μετακίνηση προσωπικού ξεκινά ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Τρεις φορές το μήνα και με μετακίνηση προσωπικού ξεκινά ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών


Η αρχή έγινε.. Απομένει όμως η οριστική λύση. Ο λόγος για τον μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου Φιλιατών, ένα πανάκριβο και τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα που έμενε σε αχρηστία λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών ήταν ένα από τα λίγα περιφερειακά που εξοπλίστηκαν με μαγνητικό όμως δεν υπήρξε η πρόβλεψη και η πρόνοια για την στελέχωσή του με το ανάλογο προσωπικό.

Και όπως φαίνεται ακόμη δεν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να γίνει άμεσα ώστε η προσωρινή λύση με την μετακίνηση προσωπικού από άλλα νοσοκομεία –κυρίως από το Χατζηκώστα- τρεις φορές το μήνα να μην μετατραπεί σε μόνιμη.

Η λύση αυτή δόθηκε μετά από παρέμβαση και τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Δημήτρη Κοντό.

«Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους προαναφερθέντες για επίλυση του προβλήματος λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου, δεσμεύτηκαν και αποφάσισαν την μετακίνηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την λειτουργία του τομογράφου, τρεις φορές τον μήνα, ώστε αυτό το τόσο σημαντικό ιατρικό εργαλείο να λειτουργεί προς εξυπηρέτηση των περιστατικών του Νοσοκομείου.

Η αρχή έγινε, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στην οριστική λύση» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πιτούλης.

Η οριστική λύση στην περίπτωση αυτή είναι η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού ώστε ο μαγνητικός τομογράφος να λειτουργεί σε μόνιμη βάση και να καλύπτει τις ανάγκες του Νοσοκομείου και των κατοίκων.

Είναι ερώτημα γιατί αυτή η λύση δεν δρομολογήθηκε μέχρι σήμερα..
Τρεις φορές το μήνα και με μετακίνηση προσωπικού ξεκινά ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Τρεις φορές το μήνα και με μετακίνηση προσωπικού ξεκινά ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες