Σύβοτα: Ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ο χειριστής του σκάφους (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σύβοτα: Ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ο χειριστής του σκάφους (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ελεύθερος, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκε ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, ο οποίος συνελήφθη για τον θάνατο 62χρονης Ελληνίδας, η οποία έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστεί τακτική δικάσιμος όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς οι λιμενικές Αρχές ερευνούν εάν τηρήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας. Οι πραγματογνώμονες θα ερευνήσουν την κατάσταση του εξοπλισμού έλξης του αλεξίπτωτου και τους ιμάντες πρόσδεσης.

Κακές οι καιρικές συνθήκες
Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν ξέσπασε έντονο μπουρίνι στην περιοχή. Ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε να τραβήξει τη γυναίκα με το σχοινί, όμως εξαιτίας των ισχυρών ριπών ανέμων έσπασε ο ιμάντας έλξης και η γυναίκα έπεσε από ύψος στο νερό, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα.
«Οι καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την πτώση της γυναίκας στη θάλασσα.
Ωστόσο επί μέρους θέματα θα εξακριβωθούν. Δεν πρέπει όμως το δυστύχημα αυτό να μας κάνει να δαιμονοποιήσουμε κάποιες θαλάσσιες δραστηριότητες», τόνισε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Κοκκάλας.


Σύβοτα: Ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ο χειριστής του σκάφους (+ΒΙΝΤΕΟ) Σύβοτα: Ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα ο χειριστής του σκάφους (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες