Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Την προσεχή Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ανοιχτούν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα.
Υπενθυμίζουμε πως δεσμευτικές προσφορές έχουν υποβάλει τρία επενδυτικά σχήματα και συγκεκριμένα:
1. ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
2. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.
3. ΟΛΘ Α.Ε.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να μην αναδειχθεί την Πέμπτη ο προτιμητέος παραχωρησιούχος, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ να ζητήσει από τους τρεις συμμετέχοντες βελτιωμένες προσφορές.
Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στους οικονομικούς κύκλους, το αντίτιμο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, για την εξαγορά τουλάχιστον του 67% των μετοχών της ΟΛΗΓ.

Σενάριο που εάν επαληθευτεί θα φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα ήθελε να ανακοινώσει την αποκρατικοποίηση του λιμένα κατά τη διάρκεια της Διεθνής Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Όχι όμως το ξεπούλημά του και μάλιστα σε αντίτιμο που δεν θα επιτρέπει πανηγυρισμούς.
Και σίγουρα κάποιοι, θα πρέπει να χρεωθούν αυτήν την κυβερνητική αποτυχία.

Δύσκολο, αλλά υπαρκτό είναι και το ενδεχόμενο το ΤΑΙΠΕΔ, να κρίνει τις πρόσφορές μη συμφέρουσες, κηρύσσοντας τον διαγωνισμό άγονο.
Κάτι που σημαίνει πως η πώληση του λιμανιού θα μετατεθεί στο άγνωστο μέλλον και εάν υπολογίσουμε πως θα έχουν προηγηθεί και εθνικές εκλογές, φαίνεται πως θα κάνει ακόμα πολύ καιρό να πατήσει πόδι ο ιδιώτης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Εν αναμονή λοιπόν...
Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Η ώρα της αλήθειας για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.