Ξεκινάει η εκπαιδευτική χρονιά για το Ωδείο του ΦΟΠ

Ξεκινάει η εκπαιδευτική χρονιά για το Ωδείο του ΦΟΠ


Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε! Η ανάγκη για έκφραση και δημιουργία ήταν και είναι βασικό ζητούμενο στις ζωές των ανθρώπων. Γι’ αυτό και η μουσική σχολή Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να ανακαλύψουμε μαζί το μαγικό κόσμο της μουσικής, μέσα από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων:
– Μουσική προπαιδεία (3-6 χρονών)
– Βιολί
– Κιθάρα
– Πιάνο
– Υποχρεωτικά θεωρητικά (θεωρία, αρμονία, σολφέζ…)
– Ανώτερα θεωρητικά (πτυχία αρμονίας, ανάπτυξης, φυγής)
– Προετοιμασία για τις μουσικολογίες κ.α.

Τι είναι η μουσική προπαιδεία;
Η μουσική προπαιδεία αποτελεί έναν τρόπο εξοικείωσης με τη μουσική, γνωριμίας με τους ήχους και τις νότες και ταυτόχρονα έναν τρόπο ψυχαγωγίας για τα παιδιά. Είναι ένας τομέας που συνδέεται με τη διδασκαλία και την εκμάθηση μουσικής. Όμως, πλέον αυτό δε γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά μέσα από το παιχνίδι και με τη βιωματική μάθηση. Έτσι, με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη μουσική.

Η μουσική παιδεία αγγίζει πραγματικά όλους τους τομείς της μάθησης:
· τον ψυχοκινητικό, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων στη μουσική
· το γνωστικό, που επικεντρώνεται στην απόκτηση γνώσεων για τη μουσική
· τον συναισθηματικό, που περιλαμβάνει την εκτίμηση και την ευαισθησία στη μουσική.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στα γραφεία του Φ.Ο.Π. και ώρα 11:00 – 14:00 όπου θα παρευρίσκονται η καλλιτεχνική διευθύντρια και οι καθηγητές μουσικής.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο χώρο κατά τις παραπάνω ώρες ώστε να υπάρξει μία πρώτη κατατοπιστική συνάντηση.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944457104 (Παπαδοπούλου Μαρία)
Ξεκινάει η εκπαιδευτική χρονιά για το Ωδείο του ΦΟΠ Ξεκινάει η εκπαιδευτική χρονιά για το Ωδείο του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.