ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..."

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..."


Ο πρώην δήμαρχος Σαγιάδας δημοσιογράφος Βαγγέλης Μάστορας έχει αφήσει ισχυρό το αποτύπωμά του στον παλαιό δήμο, λόγω της έντονης και λίαν δημιουργικής προσωπικότητάς του.
Εργαζόταν ασταμάτητα, είχε και μια δυναμική ισχυρή, που ενίοτε εκφραζόταν και με...επιθετικό τρόπο, και κατόρθωσε να φέρει θαυμαστά αποτελέσματα σ' έναν μικρό δήμο.
Ευαίσθητος και...ευερέθιστος, είχε όνειρα και τα διεκδικούσε, ακόμη και με συγκρουσιακό τρόπο, αν οι περιστάσεις το επέβαλλαν.
Δεν έκανε δημόσιες σχέσεις, δεν ήταν κομψευόμενος, αλλά αγωνιστής για το καλό του δήμου και των δημοτών.
Δεν φοβόταν να χτυπήσει τη γροθιά στο μαχαίρι, προκειμένου να απαιτήσει και όχι να επαιτήσει.
Και το έκανε πολλές φορές, αγνοώντας αν το παρεξηγούν, αφού σε πρώτη προτεραιότητα έβαζε το συμφέρον του δήμου του και όχι τη δική του βολή.
Τα αποτελέσματα της πλούσιας σε απόδοση δημαρχιακής του πορείας, που πολλοί την αναπολούν και την νοσταλγούν, περιγράφονται στο βιβλίο του "Όταν ήμουν δήμαρχος του τ. δήμου Σαγιάδας (2003-2010)", που κυκλοφόρησε πρόσφατα, όπου φιλοξενείται και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Γλαφυρά αναφέρονται τα επιτεύγματα, οι καινοτομίες και οι πρωτοπορίες, αλλά και οι αντιπαραθέσεις, οι παραπομπές σε δίκες και οι αθωώσεις, οι οικονομικοί έλεγχοι και τα απαλλακτικά πορίσματα.
Τι να πρωτοπεί κανείς και τι να πρωτοεπαινέσει...
Μια σειρά από πράγματα, Κ.Η.Φ.Η., δωρεάν δημοτικό γυμναστήριο, δωρεάν εκδρομές ηλικιωμένων, σχολείο εκμάθησης μουσικής, , χορευτικό, "βραδιά" μετανάστη, χορήγηση επιδόματος παιδιών, , χορωδία παραδοσιακής μουσικής, δημοτική βιβλιοθήκη, θεατρικές παραστάσεις, δωρεάν ασφάλιση μαθητών, , εκμάθηση ελληνικών σε μετανάστες, κατασκευή παιδικού σταθμού, διανομή πετρελαίου-καυσόξυλων σε άπορους, ασφαλτόστρωση δρόμων, έργα αγροτικής οδοποιΐας, εκπόνηση μελετών, ιαματικά λουτρά (που στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν), σχέσεις με όμορες περιοχές της Αλβανίας, δημοτικό κάμπινγκ, παιδικές χαρές, ιαματικά λουτρά, δίνουν το στίγμα της ευρείας δραστηριότητας.
Όταν ανέλαβε δήμαρχος ήταν φτωχός, σύμφωνα με το "πόθεν έσχες", που ο ίδιος έδινε στη δημοσιότητα.
Όταν αποχώρησε από τα δημαρχιακά καθήκοντα, μετά την κατάργηση του δήμου και τη συγχώνευσή του σ' αυτόν των Φιλιατών, ήταν φτωχότερος!
Γιατί και την αντιμισθία του ακόμη την μοίραζε!!!
Άλλωστε και τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου διατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών.
Ο Βαγγέλης Μάστορας, προκύπτει σαφέστατα από την ανάγνωση του βιβλίου του, αναμετρήθηκε με τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο του και έκανε ό,τι μπορούσε για να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να σχεδιάσει την ανάπτυξη και την προκοπή του.
Το πέρασμα του χρόνου τον δικαίωσε.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..." ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ: "Όταν ήμουν δήμαρχος..." Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.