Αλέκος κερνάει ... Θανάσης πίνει!!!

Αλέκος κερνάει ... Θανάσης πίνει!!!


Έχουν περάσει 8 μήνες από τη δημοσίευσή μας, στις 13 Ιανουαρίου 2022, με τη οποία καταγγέλλαμε ως παράνομες (;) τις αναθέσεις του δημάρχου Φιλιατών και του Περιφερειάρχη Ηπείρου προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Θανάση Πορφύρη.
Όπως είχαμε γράψει τότε, ο Πορφύρης είχε λάβει 4 απ' ευθείας αναθέσεις, 3 από το Δήμο Φιλιατών (Δείτε εδώ: 1, 2, 3) και 1 από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη (Δείτε εδώ: 1).

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, "κατά την ίδρυση κατασκευαστικής εταιρίας την οποία στελεχώνεις με το εργοληπτικό σου πτυχίο υπογράφεις υπεύθυνη δήλωση πως:
1. Δεν είμαι βασικό στέλεχος ή υπάλληλος άλλης εργοληπτικής επιχείρησης του ΜΕΕΠ.
2. Δεν τελώ σε υπαλληλική σχέση οποιασδήποτε μορφής, ούτε είμαι πρόσωπο αμειβόμενο με οποιοδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, όπως αυτό προσδιορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν.2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄), ανεξαρτήτως αν οι φορείς αυτοί εξαιρέθηκαν του πεδίου εφαρμογής της διάταξης αυτής, και στον οποίο περιλαμβάνονται και τα Ν.Π.Δ.Δ. και ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας όπως κοινωφελείς οργανισμοί, τράπεζες του Δημοσίου Τομέα και γενικά επιχειρήσεις, που ελέγχονται από το Δημόσιο.
3. Δεν είμαι συνταξιούχος του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως αυτός προσδιορίστηκε ανωτέρω αλλά ούτε και του ιδιωτικού τομέα ή είμαι συνταξιούχος από ................................. και έχω δηλώσει στον ασφαλιστικό μου φορέα την απασχόλησή μου σε εργοληπτική επιχείρηση όπως αποδεικνύεται από το συνημμένο έγγραφο
4. Δεν είμαι κάτοχος πτυχίου μελετητή, ούτε ανήκω στη σύνθεση Γραφείου Μελετητών, που προβλέπεται από το Ν. 716/77.
5. Αποδέχομαι την κατ' αποκλειστικότητα στελέχωση της επιχείρησης.
6. Θα δηλώσω στην Υπηρεσία κάθε σχετική μεταβολή της ανωτέρω κατάστασης."

Θα περίμενε κανείς, μετά από την αποκάλυψή μας αυτή, να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές.
Δυστυχώς όμως, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο Περιφερειάρχης αποφάσισε να δώσει και πάλι στο διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΗΓ Α.Ε. και υποψήφιο στον συνδυασμό του Θανάση Πορφύρη, 25.000€ για να καθαρίσει την παραλία στο Καραβοστάσι.

Συγκεκριμένα, με την αριθμό πρωτοκόλλου 103581/10036 απόφαση του Περιφερειάρχη με ημερομηνία 1η Ιουλίου 2022 (Δείτε ΕΔΩ), ανατέθηκε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην εταιρεία του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΗΓ, "Πορφύρης κατασκευαστική - ενεργειακή", τον άμεσο καθαρισμό της παραλίας Καραβοστασίου από φερτά υλικά και διευθέτηση χειμάρρου (παροχή υπηρεσιών).

Λογικό, τέτοια "θεομηνία" περάσαμε το καλοκαίρι...

Μόνο που η νομοθεσία το απαγορεύει κύριε Καχριμάνη. 
Δεν θα μιλήσουμε για το ηθικό κομμάτι. Για τη νομοθεσία μιλάμε. 
Άγνοια νόμου δεν δικαιολογείται. 
Αλλά κ. Περιφερειάρχη σας ενημερώσαμε με δημοσίευμα μας στις 13 Ιανουαρίου. Οπότε ούτε αυτό το ελαφρυντικό έχετε.

Θα κλείσουμε με ένα γνωστό Ηπειρώτικο μοιρολόι: "Φάτε, πιέστε και γλεντάτε όλοι ρε παιδιά..."
Αλέκος κερνάει ... Θανάσης πίνει!!! Αλέκος κερνάει ... Θανάσης πίνει!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.