Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Διευκρινήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας της, έδωσε η ΗΔΙΚΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο και το Μητρώο Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:
Της φορολογικής δήλωσης 2021, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού
Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2021), όσον αφορά ακίνητη περιουσία

Οι πολίτες που υπέβαλαν αίτηση από τις 31/8/2022 και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2022, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2021 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2022), μπορούν αν θέλουν να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022).
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή εντός του έτους, αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση.

Ποιοι είναι δικαιούχοι – 6 βήματα
Οι καταναλωτές μπορούν να διαπιστώσουν αν είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, ακολουθώντας τα παρακάτω έξι βήματα.
Είσοδος στο σύστημα, επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ και να συναίνεση για την επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται
Στη συνέχεια, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία. Επιλογή για ποιο κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ θα γίνει αίτηση
Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης, απαιτείται το e-mail και αριθμός κινητού τηλεφώνου, που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων
Για αιτήσεις Κοινωνικού Τιμολογίου-Α απαιτείται εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ. Δεν ισχύει πλέον η απαίτηση επικαιροποιημένης αίτησης ΚΕΑ το τελευταίο δίμηνο, αρκεί να υπάρχει ενεργή εγκεκριμένη αίτηση. Για Κοινωνικό Τιμολόγιο-Α δεν απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, γιατί έχει δοθεί στο ΚΕΑ. Για αιτήσεις Κοινωνικού Τιμολογίου-Β ή ένταξης στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών, σε περίπτωση που το νοικοκυριό έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την ΑΑΔΕ. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση, αναφέρεται ευκρινώς.
Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και έχουν συμπληρωθεί όλα τα απαιτούμενα πεδία, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληρούνται τα κριτήρια.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται πατώντας το κουμπί «Υποβολή Αίτησης». Αν πληρούνται τα κριτήρια του κοινωνικού τιμολογίου, εμφανίζεται και το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης για τιμολόγηση με το αντίστοιχο κοινωνικό τιμολόγιο. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης αναλυτικά.
Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες