ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


Κρείττον το σιγάν του λαλείν (αρχαίο ρητό)

Με αφορμή το περί “μασκοφόρων – σωτήρων” δημοσίευμα του αντιδημάρχου Φιλιατών κ. Κατσάρη, και τις αναφορές του, μέσω ρητορικών ερωταπαντήσεων, απ τις οποίες προκύπτει το συμπέρασμα, ότι η ασκούμενη σήμερα διοίκηση του Δήμου, είναι κατ αυτόν, καθ’ όλα άψογη, ανεπίδεκτη κριτικής και εν τέλει αναντικατάστατη , ήρθε στο μυαλό μου το αρχαίο αυτό ρητό, που σημαίνει ότι μερικές φορές η σιωπή είναι προτιμότερη απ την ομιλία, το οποίο σε μια πιο ελεύθερη απόδοση (δική μου) για τις ανάγκες της παρούσης επιστολής, σημαίνει ότι οι δηλώσεις, δεν αποτελούν απόδειξη για κάτι, όταν μιλούν γι αυτό, οι πράξεις και τα έργα.

Ένα τέτοιο έργο είναι και το τοιχίο, που κατασκεύασε πρόσφατα η δημοτική αρχή στο Τρικόρυφο, στο δρόμο που βρίσκεται η κατοικία μου, αλλά που δυστυχώς, κάθε άλλο παρά επιβεβαίωση των ισχυρισμών του κυρίου αντιδημάρχου αποτελεί, ιδίως αυτών για ίση μεταχείριση δικαιοσύνη, απραξία, χρηστή διοίκηση, αν δε ληφθεί υπ όψιν και το γεγονός ότι είναι και ο καθ ύλη αρμόδιος για το έργο αυτό αντιδήμαρχος, τότε τα λόγια απ τα έργα απέχουν…. παρασάγγας.

Όταν οι ασκούντες Διοίκηση, προβαίνουν σε δαπάνες για έργα, που δεν δικαιολογούνται από πραγματικές και ουσιαστικές ανάγκες δημοσίου συμφέροντος αλλά προκύπτουν ξαφνικά (απ το πουθενά), όταν δεν απαντούν στις έγγραφες αναφορές που υποβάλουν οι δημότες, για θέματα που τους αφορούν και σιωπούν (άκαιρα) και όταν δεν χορηγούν τα δημόσια έγγραφα που ζητούνται για νόμιμη χρήση, τότε αυτό, είναι ο ορισμός της καθεστωτικής αντίληψης.

Συμφωνώ, κύριε αντιδήμαρχε ότι, είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε, γι αυτό μη βιασθείτε να με εντάξετε στους μασκοφόρους, γιατί δεν ορέγομαι καμιά καρέκλα εξουσίας και όσοι την κατέχουν να μη ξεχνούν ότι ουδείς αναντικατάστατος.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Σκόδρας Σπυρίδων



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.