Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα


Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Δεν είναι σχήμα λόγου αλλά πραγματικότητα. Άνθρωποι που διέμεναν χρόνια στη χώρα, με πολλούς να έχουν δημιουργήσει εδώ τις οικογένειές τους, αναζητούν καλύτερη τύχη σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους διαπιστώθηκε ότι 291.868 Αλβανοί μετανάστες είχαν έγκυρη άδεια παραμονής στην Ελλάδα, αποτελώντας το 61,4% των τακτικών αλλοδαπών.

Την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο, ο αριθμός των Αλβανών με έγκυρη άδεια παραμονής ήταν σημαντικά υψηλότερος. Τον Αύγουστο του 2021, 422.954 μετανάστες από την Αλβανία είχαν έγκυρη άδεια παραμονής στη χώρα και στήριζαν ενεργά τομείς της οικονομίας, ειδικά του πρωτογενούς τομέα.

Η μείωση του αριθμού των τακτικών Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο σχετίζεται όχι μόνο με τις διαδικασίες χορήγησης αδειών παραμονής, αλλά και με μια δυναμική μετακίνησή τους προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πολλοί Αλβανοί που ζούσαν για χρόνια στην Ελλάδα έχουν πρόσφατα μεταναστεύσει σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και στη Βρετανία μετά από δυσκολίες στην απασχόληση και τις αυξήσεις των τιμών στην Ελλάδα.
Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα Οι Αλβανοί εργάτες εγκαταλείπουν την Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 05, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.