Επτά ολοκληρωμένες επενδύσεις για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων στην Ήπειρο

Επτά ολοκληρωμένες επενδύσεις για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων στην Ήπειρο


Στο στάδιο της επεξεργασίας βρίσκονται σχέδια ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε επτά χωρικές ενότητες στην Ήπειρο.
Πρόκειται για προγράμματα βιώσιμης και ολοκληρωμένης παρέμβασης τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 11 εκατ. ποσοστό που αντιστοιχεί στο 36% των πόρων του νέου Επιχειρησιακού Προγράμματος. Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός για την Ήπειρο ανέρχεται σε 426 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης- μιλώντας σε εκδήλωση για τα Περιφερειακά Προγράμματα στη Λάρισα- αρχικά θα ξεκινήσουν τα σχέδια για κάθε μια από τις πρωτεύουσες των 4 νομών και μάλιστα από τις αρχές του 2023 θα χρηματοδοτηθούν οι οικείοι Δήμοι ώστε να ξεκινήσουν την προετοιμασία μελετών.
Επιπλέον, θα ετοιμαστούν σχέδια για το Σούλι, τα Τζουμέρκα με σημείο αναφοράς τους Καλαρρύτες και το Συρράκο και την Κόνιτσα με σημείο αναφοράς τους ιαματικούς πόρους στον Αμάραντο και τα Καβάσιλα.
Επτά ολοκληρωμένες επενδύσεις για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων στην Ήπειρο Επτά ολοκληρωμένες επενδύσεις για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινοτήτων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.