Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού"

Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού"


Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του πρώην Δημάρχου Σαγιάδας και δημοσιογράφου κ. Βαγγέλη Μάστορα, με τίτλο "Ακροβασίες του μυαλού: Η ιστορία ενός διπολικού".

"Είμαι ακόμη ζωντανός, παλεύω, αγωνίζομαι, δίνω μάχες καθημερινά να σταθώ όρθιος. Πέφτω και σηκώνομαι για να ξαναπέσω και να ξανασηκωθώ. Πιο δυνατός; Όχι απαραίτητα, αλλά σημασία έχει να σηκωθώ. Να βρω τρόπο από κάπου να πιαστώ, να αγκιστρωθώ για να µην ξαναπέσω. Τουλάχιστον να κρατηθώ όρθιος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Και φυσικά, γνωρίζω ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα. Θα πέσω ξανά, αλλά η «μαγκιά» είναι να επινοείς εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα σε βοη­θήσουν να σηκωθείς ξανά και ξανά και ξανά..."

Ο Βαγγέλης Μάστορας κάνει µια λυτρωτική κατάθεση ψυχής, κατα­γράφοντας τις εμπειρίες του ζώντας πενήντα και πλέον χρόνια µε τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής. Μιας σοβαρής ψυχικής νόσου που δεν είναι πλήρως ιάσιμη, αλλά απλώς διαχειρίσιµη και ελέγξιμη υπό προϋποθέσεις.
Σε µια εποχή µε σηµαντική έξαρση των ψυχικών ασθενειών, ο συγγραφέας, µε τον άµεσο, γλαφυρό, χωρίς φτιασίδια και ωραιοποιήσεις λόγο του, έχει στόχο να συµβάλει στη µείωση του κοινωνικού στίγµατος και των προκαταλήψεων, ακόµα και του φόβου που ακολουθεί τους ψυχικά νοσούντες, και φυσικά να απαντήσει στην ανάγκη να κατανοήσουµε τι σηµαίνει να ζεις ως ψυχικά ασθενής. Με αυτή την έννοια απευθύνεται σε όλους µας, και ιδιαίτερα σε όσους ζουν µε τον εφιάλτη της ψυχικής νόσου, αλλά και στους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Ο Βαγγέλης Μάστορας γεννήθηκε στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας το 1956 και κατάγεται από την ακριτική Σαγιάδα της επαρχίας Φιλιατών Θεσπρωτίας.
Υπήρξε συνεργάτης των εφηµερίδων Θεσπρωτική και Ελεύθερο Βήµα της Θεσπρωτίας και σε ηλικία 21 ετών εκδότης της εβδοµαδιαίας εφηµερίδας Θεσπρωτικός Λαός. Επίσης, διευθυντής ενηµερωτικής ζώνης στον ραδιοφωνικό σταθµό «Ραδιο-Ηγουµενίτσα», αρθρογράφος, σύµβουλος έκδοσης της εβδοµαδιαίας πανθεσπρωτικής εφηµερίδας Η Τόλµη, συντάκτης των εφηµερίδων Ελευθερία, Πρωινά Νέα και Νέοι Αγώνες των Ιωαννίνων, συνεργάτης του ραδιοφωνικού σταθµού «SUPER FM» και υπεύθυνος παρουσίασης εβδοµαδιαίας εκποµπής στον τηλεοπτικό σταθµό «I TV» των Ιωαννίνων.
Τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι συνεργάτης του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθµού «ΑRT TV» µε έδρα την Άρτα, υπεύθυνος-επικεφαλής τµήµατος ενηµέρωσης για τους νοµούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ενώ συγχρόνως επιµελείται και παρουσιάζει την εβδοµαδιαία εκποµπή «Ελεύθερα» µε ποικίλη θεµατολογία και καλεσµένους.
∆ιετέλεσε ανταποκριτής και συνεργάτης των αθηναϊκών εφηµερίδων για την Ήπειρο Η Καθηµερινή, Η Βραδυνή, Ελεύθερος Τύπος και του περιοδικού Ένα.
Έχει συγγράψει τα βιβλία: Η Σαγιάδα στη διαδροµή του χρόνου (2001), Οδοιπορικό στον θεσπρωτικό Τύπο (2006), Κυβέρνησαν τη Θεσπρωτία – Μητροπολίτες, Βουλευτές, Νοµάρχες, ∆ήµαρχοι. Εκλογές και εκλογικά αποτελέσµατα (1936-2007) (2008), Πολυπολιτισµική Ηπειρόσα: Αλλοδαποί – Οικονοµικοί µετανάστες (1990-2010) (2010) και Όταν ήµουν δήµαρχος (υπό έκδοση).
Το 1998 εξελέγη πρώτος δηµοτικός σύµβουλος της πλειο­ψηφίας του τότε νεοσύστατου καποδιστριακού δήµου Σαγιάδας του νοµού Θεσπρωτίας. Το 2002 εξελέγη δήµαρχος σε αυτόν και το 2006 επανεξελέγη. Από τον Σεπτέµβριο του 2010 έως και σήµερα είναι εκδότης της εβδοµαδιαίας πανηπειρωτικής εφηµερίδας Θεσπρωτών ∆ιαβούλευση µε έδρα την Ηγουµενίτσα. Είναι παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών.
Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού" Βαγγέλης Μάστορας: "Ακροβασίες του μυαλού. Η ιστορία ενός διπολικού" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.