Η ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi για την αγορά της ΟΛΗΓ ΑΕ

Η ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi για την αγορά της ΟΛΗΓ ΑΕ


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Όμιλος Grimaldi, μετά την ανακήρυξή του ως “προτιμητέου επενδυτή” για την αγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Αναλυτικά αναφέρει:
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου – του ταμείου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων λιμένων και άλλων δημοσίων περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα – ανακοίνωσε ότι ο προτιμώμενος πλειοδότης για την απόκτηση του 67% συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι η κοινοπραξία του Ομίλου Grimaldi, που αποτελείται από τις θυγατρικές του Grimaldi Euromed και Minoan Lines Shipping (που μαζί αντιπροσωπεύουν το 90% της κοινοπραξίας) και τον ελληνικό φορέα Επενδύσεις Κατασκευές Εμπορική & Βιομηχανική.
Η οικονομική προσφορά ανέρχεται σε 84,17 εκατ.€. Η παραχώρηση που αφορά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας) περιλαμβάνει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της λιμενικής περιοχής Ηγουμενίτσας, των αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.
Η Ηγουμενίτσα είναι το κύριο λιμάνι της Ηπείρου και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της Ελλάδας, στρατηγικό για συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης.
«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στην ανάπτυξη του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και ταυτόχρονα στην ανάπτυξη εμπορικών οδών γύρω από την αρχαία Οδό Εγναζία, της οποίας το ελληνικό λιμάνι είναι η κύρια πύλη», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi.
«Ο Όμιλός μας είναι εδώ και καιρό ο κύριος πελάτης του λιμανιού και υπό αυτή την έννοια η απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού του κεφαλαίου εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική κάθετης ολοκλήρωσης. Επιπλέον, μέσω των επενδύσεών μας στο λιμάνι στοχεύουμε να διευκολύνουμε την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας: βελτίωση των υπηρεσιών του λιμανιού της Ηγουμενίτσας σημαίνει να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν της περιοχής, τόνωση της κυκλοφορίας επιβατών και εμπορευμάτων καθώς και η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό. σημαίνει δημιουργία περισσότερων ευκαιριών εργασίας».
Με τα εμπορικά σήματα Grimaldi Lines και Minoan Lines, ο Όμιλος Grimaldi εκμεταλλεύεται διάφορες υπηρεσίες τακτικών γραμμών που συνδέουν απευθείας την Ηγουμενίτσα με τα ιταλικά λιμάνια της Ανκόνας και του Μπρίντιζι και είναι αφιερωμένες κυρίως στη μεταφορά τροχαίου εμπορευμάτων, αυτοκινήτων και επιβατών. Αυτές οι συνδέσεις με την Αδριατική είναι απαραίτητες για τις συγκοινωνίες μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Τουρκίας και ολόκληρης της Βαλκανικής χερσονήσου.
Η ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi για την αγορά της ΟΛΗΓ ΑΕ Η ανακοίνωση του Ομίλου Grimaldi για την αγορά της ΟΛΗΓ ΑΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.