Άρθρο του Παν. Ντάτση για την κατάσταση στο δήμο Φιλιατών

Άρθρο του Παν. Ντάτση για την κατάσταση στο δήμο Φιλιατών


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η στασιμότητα, η αδράνεια και η ατολμία είναι τα... χαρακτηριστικά που κυριάρχησαν τα τελευταία πολλά χρόνια στον Δήμο Φιλιατών.
Ένα Φιλιάτι που τα τελευταία χρόνια είναι σε παρακμή εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών της νυν και των πρώην Δημοτικών Αρχών.
Ο Δήμος μας βρίσκεται σε παρατεταμένη στασιμότητα. Είναι από τους τελευταίους Δήμους σε επενδύσεις από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους. Περιορίστηκε σε μια "αγχωμένη διαχείριση" επενδύοντας μόνο στο "φαίνεσθε" και από "γίγνεσθαι" ελάχιστα έως τίποτα.
Το παρωχημένο πρότυπο διοίκησης των τελευταίων χρόνων κόστισε πολλαπλώς σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο σε όλους τους δημότες. Οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης οδήγησαν τον Δήμο μας στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική απομόνωση, η εξουσία τους ενός, η φιλοσοφία των δικών μας και των άλλων, οι υποσχέσεις σε κολλητούς χωρίς αντίκρισμα που οδήγησαν σε δημοτικές κόντρες ζημιώνοντας τον Δήμο.
Οι υποκριτικές και εύκολες δικαιολογίες δεν καλύπτουν την ευθύνη κανενός απέναντι στην ανικανότητα και την έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού. Απεναντίας, απωθούν τους δημότες και κυρίως τους νέους από την πολιτική σκηνή. Όμως η καταγραφή και η απόδοση ευθυνών δεν ωφελεί σε τίποτα και δεν βοηθά σε καμία επίλυση προβλήματος. Άλλωστε οι Δημότες γνωρίζουν καλά τι δεν έχουν κάνει η νυν Δημοτική Αρχή και οι προηγούμενες. Σημασία έχει το τι πρέπει να γίνει τώρα για το αύριο.
Μια σύγχρονη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει, αντί να "κοιμίζει" τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με "μπαγιάτικες φαντασιώσεις".
Απαιτούνται παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες μιας ανανεωτικής, δυναμικής δημοτικής αρχής με όραμα για τον τόπο.
Χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή με ανθρώπους που έχουν γνώση και θέληση με όραμα να δημιουργηθεί ένας δήμος σύγχρονος, ανθρώπινος, με κοινωνική και περιβαλλοντική δράση, ασφαλής, χωρίς το αίσθημα της αδικίας, ένα δήμος με υποδομές για μελλοντικές επενδύσεις, ένας δήμος για τον οποίο θα είμαστε πραγματικά περήφανοι.

ΠΑΝΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Άρθρο του Παν. Ντάτση για την κατάσταση στο δήμο Φιλιατών Άρθρο του Παν. Ντάτση για την κατάσταση στο δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 04, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.