Τσακωμένοι με την αλήθεια...

Τσακωμένοι με την αλήθεια...


Με μια ανυπόγραφη ανακοίνωση με τίτλο «Ενημέρωση πολιτών σχετικά με το θέμα των νεογέννητων κουταβιών» που μας στάλθηκε από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Τσότση Δημήτρη, ο Δήμος Φιλιατών, έξι μέρες μετά το συμβάν της εξαφάνισης των νεογέννητων κουταβιών από το Φιλιάτι, αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια, με μια ανακοίνωση που στην καλύτερη περίπτωση βρίθει ανακριβειών, στη χειρότερη αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της αλήθειας και παραπληροφόρησης.
Το συμβάν είχε ως πρωταγωνιστές έναν πρώην εργαζόμενο και έναν αντιδήμαρχο οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων. Πρώην εργαζόμενος του Δήμου και αντιδήμαρχος εμπλέκονται στην εγκατάλειψη έξι μικρών κουταβιών. Αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους σε εισαγγελέα και ανακριτή. Ένας από τους όρους μάλιστα είναι ο αντιδήμαρχος να μην ασκεί στο εξής καμία αρμοδιότητα σχετική με την διαχείριση των ζώων.
Ο Δήμος Φιλιατών, ο οποίος αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του, θεωρεί ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Έτσι εξαπολύει επίθεση στα μέσα ενημέρωσης για επιχείρηση… παραπληροφόρησης, κάνει λόγο για site και την τοπική δημοσιογραφία που σε κάδους απορριμμάτων εμφανίζουν τέσσερα κουταβάκια θανατωμένα (σ.σ. σε ότι μας αφορά, εμείς προβάλλαμε φωτογραφίες και βίντεο με τα έξι κουτάβια ΠΡΙΝ απομακρυνθούν από τη μητέρα τους), υποστηρίζει ότι τα κουταβάκια χαίρουν άκρας υγείας (χωρίς να προσκομίζει πάντως έστω και μια φωτογραφία τους), πανηγυρίζει γιατί αντιδήμαρχος και πρώην εργαζόμενος αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά αποσιωπά τους περιοριστικούς όρους και την τακτική δικάσιμο, προσπαθώντας να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι δύο, απηλλάγησαν των κατηγοριών!
Επίσης δεν αναφέρει το παραμικρό για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων από τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο και αν ο Δήμαρχος θα συμμορφωθεί με τον περιοριστικό όρο που έθεσαν οι δικαστικές αρχές, υποκαθιστώντας τον στην ουσία, σε μια πράξη στην οποία θα έπρεπε ο ίδιος να έχει προβεί αμέσως μόλις συνελήφθη ο αντιδήμαρχός του, (ο οποίος υπενθυμίζουμε ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος) και μέχρις ότου η ποινική διαδικασία ολοκληρωθεί.
Ούτε για το διοικητικό πρόστιμο 180.000€ για τον αντιδήμαρχό του και άλλα τόσα για τον πρώην υπάλληλο.
Οι πολίτες όπως ακριβώς σημειώνει μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και η απουσία επιχορήγησης από το κεντρικό κράτος για την διαχείριση αδέσποτων δεν αποτελεί άλλοθι ώστε αυτή να γίνεται κατά το δοκούν. Αλήθεια διεκδίκησε χρηματοδοτήσεις ο Δήμος Φιλιατών, υπέβαλλε μελέτη για ίδρυση κυνοκομείου, το έθεσε σε προτεραιότητα και απορρίφθηκε ή δεν υπήρξε ποτέ στα σχέδιά του;
Καλό θα είναι η δημοτική αρχή να καλέσει τα μέσα ενημέρωσης, την Πέμπτη το πρωί στο παζάρι, ώστε να μας δείξει από πρώτο χέρι, μπροστά στις κάμερες, σε τί κατάσταση είναι τα κουτάβια και πως αυτά βρίσκονται δίπλα στη μητέρα τους.
Τέλος ο Δήμος Φιλιατών ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στα μέσα ενημέρωσης για παραπληροφόρηση οφείλει να γίνει απολύτως συγκεκριμένος και να απαντήσει ποια μέσα αναφέρθηκαν σε θανάτωση των σκύλων και ποια δημοσίευσαν φωτογραφίες από θανατωμένα κουταβάκια σε κάδους απορριμμάτων.. Τα υπόλοιπα είναι πραγματικά για δοκησίσοφους…

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Φιλιατών:
Τις τελευταίες αυτές ημέρες έγινε αρκετή συζήτηση και γράφτηκαν αρκετά σχόλια από ανεύθυνους «δοκησίσοφους» με παράλληλη παραπληροφόρηση σχετικά με τη δήθεν θανάτωση έξι (6) νεογέννητων κουταβιών, στην οποία εφέρετο ως εμπλεκόμενος πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος του Δήμου Φιλιατών καθώς κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Μάλιστα δε, μερικοί ανεύθυνοι στη σκόπιμη προσπάθεια της εμπλοκής του Δήμου Φιλιατών στο θέμα αυτό, δε δίστασαν να εμφανίσουν σε site και στην τοπική δημοσιογραφία κάδους απορριμμάτων στους οποίους εμφανίζουν τέσσερα κουταβάκια θανατωμένα, τα οποία δήθεν είχε θανατώσει πρώην συμβασιούχος υπάλληλος κατ’ εντολή του Αντιδημάρχου Φιλιατών.
Κατά του πρώην εργαζόμενου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία ότι, ο δεύτερος αυτών, έδωσε εντολή εγκατάλειψης (και όχι θανάτωσης) με ενδεχόμενο να υπάρξει κίνδυνος υγείας αυτών.
Τα κουταβάκια αυτά, για την τύχη των οποίων δεν είχε καμία προσωπική εμπλοκή ο Δήμος Φιλιατών κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, άμεσα ανευρέθηκαν, ζουν και υπάρχουν χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και η υγεία τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τη βεβαίωση της Κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας θεσπρωτίας.
Κατά συνέπεια, καμία θανάτωση κανενός κουταβιού δεν υπήρξε και είναι εντελώς ακατανόητη και ανεξήγητη η παραπάνω θέση αυτών που σκόπιμα και εκ του πονηρού διέδωσαν τη σχετική είδηση της δήθεν θανάτωσης αυτών.
Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Φιλιατών ουδεμία επιχορήγηση έχει λάβει για τη διαχείριση των αδέσποτων και όλες οι δαπάνες για τα εμβόλια, τις στειρώσεις και τις τροφές προέρχονται από το υστέρημα των πολιτών.
Χθες 21/11/2022, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία των κατηγορουμένων και, με τη σύμφωνη γνώμη της κ. εισαγγελέως και της κ. ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας στη σχηματισθείσα δικογραφία, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.
Οι συμπολίτες μας ας εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για την πέραν της πραγματικής διάστασης και της σχετικής παραπληροφόρησης του θέματος.

Γραφείο Αντιδημάρχου
Τσότση Δημήτρη                                                                                                            
Τσακωμένοι με την αλήθεια... Τσακωμένοι με την αλήθεια... Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2022 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. https://filiates.gr/nea-anakoinoseis/%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%83-%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.