Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών

Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών


Το 2023 θα είναι χρονιά εκλογικών αναμετρήσεων, αφού εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθούν οι Βουλευτικές, πιθανότατα δύο εκλογικές διαδικασίες αν από την πρώτη Κυριακή δεν προκύψει κυβέρνηση, και αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου ο πρώτος γύρος και στις 15 Οκτωβρίου ο επαναληπτικός, όπου χρειαστεί . 
Η προεκλογική περίοδος κουτσά στραβά έχει αρχίσει και οι διαβουλεύσεις και οι πολιτικές ζυμώσεις στη Θεσπρωτία έχουν ξεκινήσει.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις επικείμενες εθνικές εκλογές, αφού ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μεγάλος και δεν επιτρέπει ασφαλές εκτιμήσεις. Αν και σε αυτό το πεδίο οι διεργασίες έχουν επίσης δειλά δειλά αρχίσει.
Προτού ξεκινήσουμε, αξίζει να αναφέρουμε πως κατά πάσα πιθανότητα στις επόμενες εκλογές, η Θεσπρωτία θα απωλέσει μία από τις δύο βουλευτικές έδρες. Κάτι που αναμένεται να προκαλέσει και ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας.

Θα αρχίσουμε με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπου παρότι είναι κυβερνητικό κόμμα και θεωρείται, από τα επιτελεία τους, σίγουρη η πρωτιά στο νομό, το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.
Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το γεγονός πως δύσκολα κάποιος θα πάρει την πρωτιά από τον νυν βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα.
Ενδιαφέρον συνεχίζει να δείχνει ο πολιτευτής του κόμματος και δικηγόρος κ. Παπαγιάννης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές έλαβε 880 σταυρούς και που πρόσφατα επαναλειτούργησε το πολιτικό του γραφείο στην Ηγουμενίτσα.
Δεν ισχύει το ίδιο και για τις δύο γυναίκες που συμμετείχαν στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο, αφού η μεν κα Παρθενίου δεν φαίνεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον, η δε κα Φίλη δηλώνει πως θα ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα με το δήμο Σουλίου. Φαίνεται πως το κόμμα της ΝΔ στο νομό μας θα δυσκολευτεί και πάλι να βρει γυναικεία υποψηφιότητα.
Καμία πολιτική σοβαρότητα, αλλά και κομματική άδεια δεν έχει συμπολίτης, που δηλώνει από τώρα πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνου.

Στο κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριου Κάτση. Ενδιαφέρον εκφράζει το τελευταίο διάστημα και ο καθηγητής κ. Παντελής Κυπριανός, όπως και η Θεσπρωτή δημοσιογράφος κα Άννα Στεργίου.

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, έκπληξη αλλά και αντιδράσεις στο εσωτερικό του, προκαλεί η διαφαινόμενη υποψηφιότητα της γιατρού κας Μάγδας Τάτση, η οποία στις προηγούμενες Περιφερειακές Εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κ. Ριζόπουλου. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μητσιώνης αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ηγουμενίτσας κ. Γόγολος.

Αυτά είναι τα σημερινά δεδομένα και το επόμενο διάστημα σίγουρα θα πυκνώσουν οι ζυμώσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τα κομματικά επιτελεία στις τελικές τους αποφάσεις, οπότε και θα επανέλθουμε για να σας ενημερώσουμε.
Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.