Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί"

 Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί"



Η μονάδα ασφαλτικών που αδειοδοτήθηκε αιφνιδιαστικά και όπως φαίνεται με διαδικασίες fast track έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Θεσπρωτία και την Ήπειρο.

Η συγκεκριμένη μονάδα προβλέπεται να εγκατασταθεί ανάμεσα στις ιχθυοκαλλιέργειες της Σαγιάδας, στον πιο δυναμικό κλάδο της Ηπείρου δηλαδή και να δημιουργήσει χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις για ασφαλτικά και πετρελαιοειδή.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ήταν αυτό που έδωσε την έγκριση εγκατάστασης με τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά να δέχεται σήμερα στα Γιάννινα πιεστικές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους αποφεύγοντας ωστόσο να πάρει σαφή πολιτική και ξεκάθαρη θέση στο θέμα.

Ανέφερε μάλιστα ότι αν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ορθώς αδειοδοτείται… Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Γιώργος Αμυράς υποστήριξε ότι η αδειοδότηση είναι υπόθεση των υπηρεσιών και όχι των πολιτικών προσώπων γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η χώρα θα ήταν… μπανανία!!!

«Οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται αυτό γίνεται με βάση το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Από κει και πέρα οι προσφεύγοντες έχουν λόγους να το κάνουν. Θα δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων δεδομένου ότι η ελληνική πολιτεία έχει εργαλεία για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα και να βρίσκει λύσεις όταν υπάρχουν τεκμηριωμένες αντιδράσεις» ανέφερε ο Υφυπουργός.

Από τον κ. Αμυρά ζητήθηκε η πολιτική θέση στο ζήτημα για να πει ότι «η πολιτική ηγεσία δεν εμπλέκεται στο πλέγμα των αδειοδοτήσεων… Αλίμονο αν ένας υπουργός έδινε μία άδεια ή την καταργούσε. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες και πολλά φίλτρα».

Συμπλήρωσε ότι η ελληνική πολιτεία θα ακούσει τους προσφεύγοντες από την στιγμή που θεωρούν ότι έχουν μία τεκμηρίωση.

Επέμενε ωστόσο να μην παίρνει θέση λέγοντας ότι «αλίμονο αν ένα φυσικό πρόσωπο σε ένα υπουργείο αποφασίζει τι θα αδειοδοτηθεί και τι όχι… Τότε θα ήταν μπανανία εδώ… Αφήστε να δούμε..».

Στο ερώτημα αν μπορούν να συνυπάρξουν στη Σαγιάδα ιχθυοκαλλιέργειες και ασφαλτικά ο κ. Αμυράς ανέφερε ότι «εάν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας καλά κάνει και αδειοδοτείται η μονάδα».
Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί"  Αμυράς για ασφαλτικά | "Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι Υπουργοί" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.