ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά

ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά


Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος υπέγραψε την άδεια εγκατάστασης των μονάδων αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου στη Λωρίδα Σαγιάδας, ανάμεσα σε δύο μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, οι οποίες, όπως διαπιστώνει σε αυτοψία του το Υπουργείο, βρίσκονται σε απόσταση 750 και 850 μέτρων από τη θέση των ασφαλτικών.

Θα εγκατασταθούν 7 τουλάχιστον δεξαμενές οι οποίες θα αποθηκεύουν 9.000 κυβικά ντίζελ πετρελαίου, 3.000 κυβικά μαζούτ και 2.500 κυβικά ασφαλτικών ναρκοθετώντας ουσιαστικά τη χωροθετημένη με νόμο του κράτους Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στη Θεσπρωτία, που απαγορεύει οποιεσδήποτε οχλούσες δραστηριότητες σε απόσταση μικρότερη των 1000 μέτρων από τις μονάδες,

Η απόφαση αυτή αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για το νομό Θεσπρωτίας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από τοπικούς φορείς και επιμελητήρια.

Η ευθύνη του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιόγιακα είναι βαρύτατη, καθώς για ακόμη μια φορά δηλώνει ανήξερος για θέματα που αφορούν το νομό του, αδυνατώντας να εκπροσωπήσει τους πολίτες του νομού (ούτε μια επερώτηση;)

Θυμηδία προκαλεί η αντίδραση τόσο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη όσο και του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη για το θέμα, καθώς θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι το συγκεντρωτικό κράτος των Αθηνών που προχωρά μια τέτοια απόφαση, αλλά το γαλάζιο κράτος της Ν.Δ, του οποίου αμφότεροι είναι μέλη και υποστηρίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ συμπαραστεκόμενο στους παραγωγικούς φορείς της Θεσπρωτίας θα κάνει τα πάντα ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη απόφαση με κάθε πρόσφορο μέσο, διότι στην τελική αυτό που μετράει, είτε για τοπικούς άρχοντες, είτε για βουλευτές που ζητάνε την ψήφο των πολιτών, είναι η δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας.
ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας: Να ακυρωθεί η απόφαση για τα ασφαλτικά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.