Πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη το φωτοβολταϊκό των 91 στο Μαργαρίτι

Πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη το φωτοβολταϊκό των 91 στο Μαργαρίτι


Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας γράφεται ο επίλογος στο πολυσυζητημένο θέμα για το φωτοβολταϊκό πάρκο παραγωγών και άλλων στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας.
Πρόκειται για ένα θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα και προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις λόγω των προσώπων που μετέχουν στο σχήμα των παραγωγών και της στενής οικογενειακής ή και πολιτικής σχέσης με την Περιφερειακή Αρχή.
Η Αποκεντρωμένη προχώρησε στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το συγκεκριμένο έργο ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατασκευή του.
Το συγκεκριμένο πάρκο με εγκατεστημένη ισχύ 45,4 MW θα αναπτυχθεί σε δύο αγροτεμάχια στη θέση «Λιβάδι Μεσοβουνίου».
Η συνολική έκταση είναι 1.400 θα χρησιμοποιηθούν όμως τμήματα αυτής για τα 91 φωτοβολταϊκά από αντίστοιχους ιδιώτες- παραγωγούς.

Δύο σημεία έχουν ιδιαίτερα αξία στην απόφαση της Αποκεντρωμένης:
-Στους παραγωγούς δεν περιλαμβάνεται τελικά ο Δήμος Ηγουμενίτσας που επιχειρήθηκε να αποτελέσει το 92ο μέλος του συγκεκριμένου εγχειρήματος.
-Στην απόφαση έγκρισης της ΜΠΕ αναφέρονται όλα τα ονόματα –και τα 91- όσων μετέχουν στο συγκεκριμένο σχήμα παρότι από άλλους φορείς κατά το στάδιο των γνωμοδοτήσεων είχε επιχειρηθεί να αποφευχθεί η δημοσιοποίηση με επίκληση των προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση ΕΔΩ

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.