Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν Θεσπρωτίας καταδικάζει το κυβερνητικό νομοσχέδιο-ταφόπλακα για την Δημόσια Υγεία και καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους του ν Θεσπρωτίας σε κινητοποίηση για την απόσυρσή του την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη από τις 11:00-15:00 κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Φιλιατών , μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων στην Δημόσια Υγεία,

Με το παρόν νομοσχέδιο καταργείται η μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Σήμερα δεκάδες χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στα δημόσια νοσοκομεία και τις λοιπές δομές του ΕΣΥ, είτε επειδή οι εξετάσεις και οι θεραπείες τους δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε επειδή μπαίνουν σε μια λίστα αναμονής η οποία για συγκεκριμένες χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να είναι και πάνω από 6 μήνες. Το παρόν νομοσχέδιο πάει αυτή την πολιτική ακόμα παραπέρα, αφού δίπλα στα απογευματινά ιατρεία που λειτουργούν με ιδιωτικούς όρους τώρα θεσμοθετεί και τα απογευματινά ιατρεία. Ως αποτέλεσμα, οι δωρεάν υπηρεσίες του ΕΣΥ συρρικνώνονται ακόμα παραπέρα και οι ασθενείς υποχρεώνονται στραφούν είτε στον ιδιωτικό τομέα, είτε στις απογευματινές (εμπορευματοποιημένες) δομές του Δημόσιου τομέα. Και όλα αυτά ύστερα από την εμπειρία της πανδημίας που έδειξε ολοκάθαρα πως τα διαλυμένα και υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία σήκωσαν όλο το βάρος της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό ενώ οι επιχειρηματίες της υγείας έκαναν χρυσές δουλειές χωρίς να βρέξουν τα πόδια τους.

Αυτή η βαρβαρότητα συνοδεύεται απαραίτητα από επίθεση των κυβερνητικών στελεχών απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα των νοσοκομειακών ιατρών που έχει ομόφωνα απορρίψει το ν/σ. Στοιχείο αυτής της επίθεσης είναι και η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέτζιου για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών. Συνοδεύεται από δηλώσεις όπως αυτή της υφυπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα πως «οι Έλληνες είναι τζαμπατζήδες, δεν θέλουν να δίνουν λεφτά για την Υγεία τους», τη στιγμή που όλο το δημόσιο σύστημα υγείας έχει στηθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού για να το «αρμέγουν» τα κοράκια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η πρόβλεψη για θεσμοθέτηση της ανεύρεσης χρημάτων για την κάλυψη εξόδων νοσηλείας απόρων ασθενών μέσω της χορηγίας πλήθους (crowdfunding) όπου το δράμα του ασθενούς που δεν μπορεί να πληρώσει για την νοσηλεία του θα γίνεται reality show με στόχο να συγκινήσει κοινό και περιμένοντας τον φιλάνθρωπο χορηγό-σωτήρα δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανατριχίλα για το τι μας περιμένει από την υλοποίηση του ν/σ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση μεθαύριο Πέμπτη 1 Δεκέμβρη στις 11:00-15:00 κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Φιλιατών. Το νομοσχέδιο είναι ήδη καταδικασμένο στην συνείδηση του λαού και πρέπει να αποσυρθεί, να μην κατατεθεί για ψήφιση.

Απαιτούμε Ενιαίο Δημόσιο Σύστημα Υγείας υψηλού επιπέδου με το σύνολο των εξετάσεων, νοσηλειών, θεραπειών να παρέχονται δωρεάν και ισότιμα προς όλο τον λαό, με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, καμία ανάμειξη ιδιωτών στην χρηματοδότηση και λειτουργία του ΕΣΥ, με όποιο χαρακτήρα κι αν αυτή εμφανίζεται. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας | ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 01, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.