Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα

Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα


ΨΗΦΙΣΜΑ
Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηγουμενίτσας
(απόφαση Δ.Σ. αρ. 166/2022)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και μετά από πρόταση του κ. Δημάρχου συζητήθηκε ως έκτακτο-κατεπείγον θέμα με τίτλο «Ενημέρωση, λήψη απόφασης και έκδοση ψηφίσματος, κατόπιν έκδοσης αδείας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης και διακίνησης υγρών καυσίμων και ασφάλτου, στην περιοχή “Μανδήλα” στη Λωρίδα Σαγιάδας» και κάνοντας αποδεκτές τις προτάσεις του κ. Δημάρχου ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:
1.-Στηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας και του Φορέα Διαχείρισης της Περιοχής.
2.-Ενώνει την φωνή του με τους τοπικούς παράγοντες, φορείς και Οργανισμούς, που ζητούν την ανάκληση της συγκεκριμένης αδείας.
4.-Είναι αντίθετο σε κάθε απόφαση που θίγει τον ευαίσθητο χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιοχής και που διαφοροποιείται με τα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά της, όπως αυτά προβλέπονται από το ήδη ψηφισμένο χωροταξικό της Περιφέρειας Ηπείρου, το Ειδικό Χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες και το πρόσφατα εκδοθέν προεδρικό διάταγμα που ορίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ζώνη υδατοκαλλιεργητικής δραστηριότητας.
5.-Ζητά από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να προβεί σε επανέλεγχο της χορηγηθείσας βεβαίωσης, που σχετίζεται με το θέμα και σύμφωνα με τις Νομοθετικές Διατάξεις που αφορούν σε επιμέρους χαρακτηριστικά της περιοχής και εφόσον κριθεί αναγκαίο να υπάρξει τροποποίηση ή και ανάκληση της χορηγηθείσας βεβαίωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για τα ασφαλτικά στη Σαγιάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.