Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο»


To Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Θεσπρωτίας «Αριάδνη» πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» στα νήπια του 8ο Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Η νηπιακή ηλικία αποτελεί μία γόνιμη περίοδο για την ανάπτυξη παρεμβάσεων πρόληψης καθώς οι προσπάθειες μας σε αυτή τη φάση έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την πρόληψη συμπεριφορών ουσιοεξάρτησης.
Πρόκειται για ένα δομημένο υλικό με σαφείς στόχους και μεθοδολογία, που προσφέρει στα παιδιά συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες όπως είναι η επικοινωνία, η αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν τέσσερις:
- Ομαδικότητα
- Υγιείς συνήθειες
- Αυτοεκτίμηση
- Συναισθήματα

Η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν βιωματικές τεχνικές μάθησης (ζωγραφική, κολάζ, δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων) ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο παιχνίδι ως μέσο μάθησης.
Τη δράση συντόνισε η κα. Γκόλια Αντωνία, κοινωνική λειτουργός.
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Πυξιδούλης και η Πυξιδούλα στο Νηπιαγωγείο» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.