Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης

Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης


Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης με θέμα «Η πρόκληση της Ενεργειακής Κρίσης – Ευκαιρίες για τους Δήμους», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συμμετείχε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης.

Το συνέδριο πραγματεύτηκε ένα από τα πλέον φλέγοντα ζητήματα της εποχής, την ενεργειακή κρίση, από την πλευρά όμως της αναζήτησης των ευκαιριών που προκύπτουν από αυτή, για τους Δήμους και κατ’ επέκταση για τους πολίτες τους, προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργειακή τους ανεξαρτησία και η πράσινη μετάβαση. Παρουσίαστηκαν τα κυριότερα προγράμματα και έργα της Βιώσιμης Πόλης, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία από κυβερνητικά στελέχη και τεχνοκράτες.

Ο Δήμαρχος Σουλίου παρουσίασε την εφαρμογή του προγράμματος POWERPOOR στο Δήμο και αναφέρθηκε στη δημιουργία του 1ου Τοπικού Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στην Περιφέρεια Ηπείρου, ένα εκ των τριών σε πανελλαδικό επίπεδο, σε εφαρμογή της ενεργειακής και κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών.

Αναφέρθηκε επίσης στην ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας την Ενεργειακή Φτώχεια–Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», την οποία συνδιοργάνωσε η Βιώσιμη Πόλη και ο Δήμος Σουλίου στα πλαίσια των παραπάνω, και η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και πλήθος παρευρισκομένων το Μάιο του 2022, στην Παραμυθιά.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Σουλίου πραγματοποίησε σειρά επαφών και συζήτησε εκτενώς με στελέχη της Κυβέρνησης τα εκκρεμή θέματα των προτάσεων χρηματοδότησης που έχουν κατατεθεί από το Δήμο σε σειρά προγραμμάτων, ανέλυσε προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας με στελέχη της Βιώσιμης Πόλης και αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες με Δημάρχους από όλη την Ελλάδα.
Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης Στο Ετήσιο Συνέδριο και τη Γενική Συνέλευση της Βιώσιμης Πόλης για την Ενέργεια, ο Γιάννης Καραγιάννης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.