Άρση ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Άρση ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας


Την άρση της ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζήτησε σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας για τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για υπόθεση που δεν συνδέεται με το λεγόμενο «Qatargate».

Η ανακοίνωση έρχεται από επίσημη σελίδα της ΕΕ, στην οποία αναφέρεται ότι βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα
«Σήμερα, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το δίκαιο της Ένωσης, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της κας Εύας Καϊλή, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και της κυρίας Μαρίας Σπυράκη, μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία.

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.
Άρση ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας Άρση ασυλίας για Εύα Καϊλή και Μαρία Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.