Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος


Το έργο της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων τίμησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, σε εκδήλωση καταστροφής ηχομιμητικών συσκευών και βράβευσης που διοργάνωσε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Αραμπατζής και ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας.

Η θηροφυλακή, που ιδρύθηκε, οργανώθηκε και χρηματοδοτείται από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις -πάντοτε σε συνεργασία με τις Δασικές Υπηρεσίες και τους Δασοφύλακες- προστατεύει την άγρια πανίδα απέναντι σε όσους δεν τηρούν τους νόμους και τους κανόνες.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν το έργο που συντελείται.

Μόνο το 2021, διαπιστώθηκαν 177 παραβάσεις αναφορικά με χρήση ηχομιμητικών συσκευών και ομοιωμάτων, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κατασχεθεί 4.720 ηχομιμητικές συσκευές.

Οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, έχουν διενεργήσει 2.240.183 ελέγχους και έχουν εντοπίσει 37.484 παραβάσεις.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το ποσοστό των ελεγχόμενων που είχαν υποπέσει σε παράβαση το 2000 ήταν 3,12%, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο 1,36%.

Χάρη στο έργο των θηροφυλάκων και των δασοφυλάκων, η λαθροθηρία μειώνεται αποφασιστικά και όπως αναγνώρισε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας υπάρχει ικανοποιητικός μηχανισμός ελέγχου της.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 7 θηροφύλακες για το σημαντικό τους έργο στην πάταξη της λαθροθηρίας, προερχόμενοι από τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Κρήτης & Δωδεκανήσου, Αρχιπελάγους, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου Μακεδονίας – Θράκης και Θεσσαλίας

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους θηροφύλακες και τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, που διώκουν όλους αυτούς που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς κράχτες, για να παγιδεύσουν αποδημητικά πουλιά. Πρόσφατα, έσωσαν δεκάδες άγρια ωδικά πτηνά στη Σαντορίνη, αλλά και στο παζάρι του Σχιστού στην Αττική, ενώ κατάφεραν να εξουδετερώσουν τη σπείρα λαθροθήρων, που σκότωνε τα αγριόγιδα στο αγαπημένο μου Τσεπέλοβο. Η συνεργασία τους με τα Δασαρχεία είναι υποδειγματική και γι’ αυτό άλλωστε, πρόσφατα, η θηροφυλακή χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά από το Πράσινο Ταμείο, ώστε να μπορεί να διατηρήσει και να αυξήσει την επιχειρησιακή ικανότητα, τη λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του μηχανισμού της».

Αναφερόμενος στο ιστορικό ίδρυσης της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Αραμπατζής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η θηροφυλακή ιδρύθηκε, εργάζεται και λειτουργεί αποτελεσματικά, διερμηνεύοντας ουσιαστικά ένα συναίσθημα… Την αποστροφή και την αγανάκτηση που νιώθει κάθε κυνηγός απέναντι σε κάθε μορφή λαθροθηρίας!».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ταμίας της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος, Σταθόπουλος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης & Δωδεκανήσου, Φιωτάκης Κων/νος, μέλος του ΔΣ της Β’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, Μεννής Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Γραμματσούλιας Παναγιώτης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, Τζουμάκας Πέτρος, ο Πρόεδρος της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μυλόπουλος Θεόφιλος και μέλος του ΔΣ της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας, Συρταδιώτης Στέργιος
Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Βραβεύθηκαν θηροφύλακες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.