Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο


Σε πτώσεις δέντρων, μικρές ζημιές σε πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις, καταπτώσεις πετρών και φετρών υλικών στο οδικό δίκτυο και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές, περιορίζονται μέχρι στιγμής τα προβλήματα που δημιούργησε στην Ήπειρο η κακοκαιρία “Gaia”.
Προβλήματα που στο σύνολό τους εκδηλώθηκαν αργά το βράδυ, εξ’ αιτίας των ισχυρών ανέμων που επικράτησαν. 
Προσωρινά έκλεισαν η παλαιά Εθνική Οδός Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων – Άρτας, από πτώσεις δέντρων και η πυροσβεστική κινήθηκε για την κοπή και απομάκρυνσή τους.
Στη Θεσπρωτία, σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη του ποταμού Καλαμά, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν εκδηλωθεί πλημμυρικά φαινόμενα. 
Αυτό που ανησυχεί τις αρχές είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν φτάσει στη Θεσπρωτία τα νερά που έπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή των Ιωαννίνων. 
Τα θυροφράγματα είναι ανοιχτά από την Παρασκευή και όλοι ελπίζουν ότι δε θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Η πολιτική προστασία με 10 μηχανήματα βρίσκεται από το πρωί σε διάφορα σημεία για την απομάκρυνση φετρών υλικών από τις επαρχιακές οδούς και την πλήρη αποκατάσταση της βατότητας.
Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορους οικισμούς με χωριά του Πωγωνίου και τμήμα του οικισμού Λαδοχωρίου στην Ηγουμενίτσα να παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Πλημμυρικά φαινόμενα δεν έχουν, μέχρι στιγμής, αναφερθεί και ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που η πυροσβεστική κλήθηκε για άντληση υδάτων από αυλές και υπόγεια. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν μετά το μεσημέρι.
Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία “Gaia” στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.