Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας

Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας


Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος συναντήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο και την Διευθύντρια Μελετών κα Ουρανία Κουρουμλή – Arend, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των οριστικών μελετών του κάθετου άξονα Ηγουμενίτσας – Μαυρομάτι και ειδικότερα για το τμήμα που αφορά στην παράκαμψη της Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας και επικοινωνίας του Δήμου με την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε., η οποία έχει και την αρμοδιότητα για την εκπόνηση του έργου. Το σύνολο των μελετών που εκπονείται για πρώτη φορά θα αποτελέσει ουσιαστικά το καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού.

Παράλληλα ενεχείρισαν στον Δήμαρχο το απαντητικό έγγραφο σχετικά με το βαθμό ωρίμανσης και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των μελετών και την ολιστική προσέγγιση του Περιφερειακού. Εκτιμώντας ότι το σύνολο των μελετών της Α’ Φάσης θα έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Αύγουστο, η Δημοτική Αρχή ενεργεί κατάλληλα για την επίτευξη κάθε πιθανής χρηματοδότησης, που θα επιτρέψει την περαιτέρω ενίσχυση της μετατροπής της Ηγουμενίτσας σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο, ενώ παράλληλα θα δώσει ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας Μέχρι το τέλος του 2023 οι μελέτες για την παράκαμψη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 31, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-up

Σελίδες