Διαμαρτυρία αυτοδιοικητικών παρατάξεων για το νέο τρόπο εκλογής προέδρου σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων

Διαμαρτυρία αυτοδιοικητικών παρατάξεων για το νέο τρόπο εκλογής προέδρου σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων


Στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου «Σύστημα Καινοτομίας στο δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία Ο.Τ.Α.» προβλέπεται ότι Πρόεδρος στις Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων εκλέγεται ο πλειοψηφών υποψήφιος της παράταξης του Δημάρχου, ανεξάρτητα από τη θέση κατάταξης του συνδυασμού στην Δημοτική Κοινότητα.
Δηλαδή το χωριό ψηφίζει κατά πλειοψηφία μια δημοτική παράταξη και προκύπτει Πρόεδρος από άλλη (!!!), του Δημάρχου βεβαίως, βεβαίως. Σε συνδυασμό με την πρόβλεψη της διάθεσης της έδρας στις μονοεδρικές Δημοτικές Ενότητες στον πρώτο σε αριθμό ψήφων συνδυασμό στο σύνολο του Δήμου, ανεξάρτητα της κατάταξής του στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα, προκύπτει πρωτοφανής αλλοίωση της θέλησης των δημοτών και περαιτέρω προώθηση του συγκεντρωτικού μοντέλου αυτοδιοίκησης, καθιστώντας τον Δήμαρχο απόλυτο άρχοντα της δημοτικής διοίκησης.
Το Υπουργείο δεν πήρε το μάθημα από την ακύρωση των αποφάσεων Θεοδωρικάκου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των Δημοτικών Συμβουλίων στην Οικονομική Επιτροπή, όπου θεσμοθετήθηκε πλαστή πλειοψηφία στην παράταξη του Δημάρχου.
Ο σημερινός Υπουργός έρχεται να ξεπεράσει τον προκάτοχό του, καταργώντας τη δυνατότητα των δημοτών να αποφασίσουν τον εκπρόσωπό τους. Κατά τα άλλα «αυτοδιοίκηση»!!! Κύριε Υπουργέ γιατί εκλογές, ίσως πρέπει να δείτε τον ορισμό τους, όπως τον παλιό καλό καιρό.
Καλούμε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, την Π.Ε.Δ. Ηπείρου, την Κ.Ε.Δ.Ε. και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να εναντιωθούν στην απαράδεκτη ρύθμιση του Σχεδίου Νόμου και να αγωνιστούν για την διασφάλιση της βούλησης των δημοτών.

Για τις δημοτικές παρατάξεις

Δήμος Ηγουμενίτσας
‘’Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία’’– Επικεφαλής: Γόγολος Ιωάννης
‘’Αλλαγή Πορείας’’ – Επικεφαλής: Δημητρίου Θωμάς

Δήμος Ιωαννιτών
‘’Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή’’ – Επικεφαλής: Νάτσης Λάζαρος

Δήμος Αρταίων
‘’Δημοτική Αναγέννηση’’ – Επικεφαλής: Ταπραντζή – Κοίλια Πολυξένη (Τζένη)
‘’Γέφυρα στο Μέλλον’’ – Επικεφαλής: Παπαλέξης Ιωάννης τ. Δήμαρχος

Δήμος Πρέβεζας
‘’Στροφή στο Μέλλον’’– Επικεφαλής: Φονταράς Ευκλείδης

Δήμος Ζίτσας
‘’Αυτοδιοικητική Συνεργασία’’– Επικεφαλής: Γαρδίκος Βασίλης

Δήμος Κόνιτσας
‘’Ο τόπος που θέλω να ζω’’ – Επικεφαλής: Σπανός Βασίλης

Δήμος Πωγωνίου
‘’Συμμαχία πολιτών για το Πωγώνι’’ – Επικεφαλής: Ζηκόπουλος Σταύρος

Δήμος Δωδώνης
‘’Πρωτοβουλία Πολιτών’’ – Επικεφαλής: Κατσανάκης Κωνσταντίνος τ. Δήμαρχος

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων
‘’Προοδευτική Συνεργασία Αλλαγής’’ – Η προσωρινή γραμματεία της παράταξης
Διαμαρτυρία αυτοδιοικητικών παρατάξεων για το νέο τρόπο εκλογής προέδρου σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων Διαμαρτυρία αυτοδιοικητικών παρατάξεων για το νέο τρόπο εκλογής προέδρου σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.