Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη

Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη


Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 8 και 9 Φεβρουαρίου αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023 παρά το γεγονός ότι έγκαιρα προ 3μήνου τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.
Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών.
Ζητεί αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες αλλά και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 06.01 το πρωί της Τετάρτης 08/02 και θα διαρκέσει μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 10/02.
Αύριο Τετάρτη πάντως, ένα λεπτό πριν την κήρυξη της απεργίας, θα εκτελεστεί κανονικά μόνο το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα με το πλοίο Άνω Χώρα ΙΙ της KerkyraLines στις 6 το πρωί.
Με σκάφος του λιμενικού Κέρκυρας θα εξυπηρετούνται μόνο οι διακομιδές των ασθενών προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη Χωρίς πλοία από και προς Κέρκυρα την Τετάρτη και την Πέμπτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες