Αντ. Μπέζας: Συζητά την κάθοδο στο Δήμο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Αντ. Μπέζας: Συζητά την κάθοδο στο Δήμο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Το πρώτο στίγμα των προθέσεών του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Αντώνης Μπέζας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Art tv και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Μάστορα.

Ο Αντώνης Μπέζας αναφέρθηκε σε πολλά θέματα και ξεκαθάρισε ότι παραμένει στη Νέα Δημοκρατία καθώς θεωρεί ότι αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση.

Αποσαφήνισε ότι δεν θα μετέχει στο εξής σε βουλευτικές εκλογές καθώς ο κύκλος της κοινοβουλευτικής παρουσίας έχει κλείσει.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν όσα ανέφερε για τον χώρο της αυτοδιοίκησης δίνοντας και ένα πρώτο στίγμα των δικών του σχεδίων.

“Δεν είναι τα κόμματα που θα πρέπει να επιβάλλουν στις τοπικές κοινωνίες τις επιλογές τους αλλά η κοινωνία θα πρέπει να εκφράζεται ελεύθερα για τις υποψηφιότητες. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποκτήσει ακόμη περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες και πάνω απ’ όλα ηγέτες που να τους επιλέγουν οι τοπικές κοινωνίες και όχι τα κόμματα. Για να πάρει όμως και άλλες αρμοδιότητες η Αυτοδιοίκηση πρέπει να απαλλαγεί από τις λογικές του “πολιτικού κόστους” και της “ρουσφετολογίας” που ταλανίζουν την κεντρική πολιτική σκηνή.

Και βεβαίως, πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Δεν θα διώξουμε τα κόμματα από την Αυτοδιοίκηση. Αυτή η διεργασία είναι πρωτίστως πολιτική αφού οι τοπικές υποθέσεις και οι τοπικοί σχεδιασμοί για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής δεν είναι υπόθεση τεχνοκρατών αλλά αντικείμενο πολιτικής έμπνευσης και οράματος. Επομένως, τα πολιτικά κόμματα με τις τοπικές τους οργανώσεις οφείλουν να έχουν προγραμματικές κατευθύνσεις για τους Δήμους και τις Περιφέρειες και να τις επικοινωνούν στους πολίτες” ανέφερε.

Σε ότι αφορά την απόφασή του για ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση, την διεκδίκηση δηλαδή του αξιώματος του δημάρχου Ηγουμενίτσας, σημείωσε ότι αυτό είναι συνάρτηση δύο παραγόντων και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο των συζητήσεων.

“Η τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής, η πολιτική που παράγει έργο που το βλέπουν άμεσα οι πολίτες. Για να ασχοληθεί κάποιος άνθρωπος σαν εμένα με την Αυτοδιοίκηση, που έχω περάσει από πολλές θέσεις ευθύνης, πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη, είναι να υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο. Γιατί το θέμα δεν είναι απλά ποιός θα πάρει την “καρέκλα” αλλά να υπάρχει η ανάγκη για να πάρει κάποιος την “καρέκλα”. Στην Ηγουμενίτσα, νομίζω, είναι κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει κενό και ότι αυτή η ανάγκη για μια νέα δημοτική αρχή με όραμα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα είναι υπαρκτή. Για να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.

Η δεύτερη προϋπόθεση, είναι να υπάρχει η κατάλληλη ομάδα. Όχι για να κερδίσεις τις εκλογές, γιατί τις εκλογές μπορεί πιθανώς να τις κερδίσεις εκμεταλλευόμενος την απογοήτευση των πολιτών και δίνοντας υποσχέσεις, αλλά για να κάνεις πράξη αυτά που έχεις σχεδιάσει και έχεις υποσχεθεί. Όσον αφορά το Δήμο Ηγουμενίτσας, συζητάω με φίλους, με πολλούς νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη και νέες ιδέες και με συνεργάτες από τα παλιά, αλλά το θέμα της συγκρότησης της ομάδας θα το δούμε μετά τις επερχόμενες κρίσιμες βουλευτικές εκλογές” τόνισε.

Αντ. Μπέζας: Συζητά την κάθοδο στο Δήμο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Αντ. Μπέζας: Συζητά την κάθοδο στο Δήμο Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.