Ψεύτικες οι υποσχέσεις | Στο Υπουργείο Οικονομικών η χερσαία ζώνη και όχι στην τοπική κοινωνία

Ψεύτικες οι υποσχέσεις | Στο Υπουργείο Οικονομικών η χερσαία ζώνη και όχι στην τοπική κοινωνία


Ώρα υπογραφών για τη σύμβαση πώλησης του 67% των μετοχών του ΟΛΗΓ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν κλείσει οι μεγάλες εκκρεμότητες με την χερσαία ζώνη και την παραχώρησή της στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Οι υπογραφές της σύμβασης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του ομίλου Grimaldi που είχε αναδειχθεί “προτιμητέος επενδυτής”, τον περασμένο Οκτώβριο στο σχετικό διαγωνισμό έχουν προγραμματιστεί για την Τρίτη 21 Μαρτίου, με στόχο πριν το τέλος του μήνα να κατατεθεί η σύμβαση παραχώρησης στη Βουλή για κύρωση προ των εκλογών.
Η κύρωση της σύμβασης από την Βουλή δεν αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από άλλη κυβέρνηση.
Απομένει ωστόσο το μείζον θέμα της χερσαίας ζώνης καθώς οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος με τον Υπουργό Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, δεν προέκυψε “λευκός καπνός” για τη χερσαία ζώνη.
Το Υπουργείο έχει ετοιμάσει και θα καταθέσει στη Βουλή εντός της προσεχούς εβδομάδας διάταξη για τη νομιμοποίηση των υφιστάμενων κατασκευών στο Βόρειο Τμήμα του Λιμένα Ηγουμενίτσας, βήμα απαραίτητο για την πρόοδο της διαδικασίας πραχώρησης/εξαίρεσης τμημάτων από την ΟΛΗΓ ΑΕ.
Όμως, τα όποια τμήματα εξαιρεθούν τελικά, δεν θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία των Δήμων αλλά στο Υπουργείο Οικονομικών (Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου).
Και πλέον οι Δήμοι θα βρεθούν στην κατάσταση που βρίσκονταν από το 2007 μέχρι και το 2015.
Με την Κτηματική Υπηρεσία ανήμπορη να συντηρήσει τις εκτάσεις αυτές και την εικόνα της εγκατάλειψης να πλανάται στα παράλια…
Ψεύτικες οι υποσχέσεις | Στο Υπουργείο Οικονομικών η χερσαία ζώνη και όχι στην τοπική κοινωνία Ψεύτικες οι υποσχέσεις | Στο Υπουργείο Οικονομικών η χερσαία ζώνη και όχι στην τοπική κοινωνία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.