ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει!

ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει!


Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!
Την Τρίτη 21/03/2023 έπεσαν και οι τελικές υπογραφές από την Κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω ΤΑΙΠΕΔ με τον Ιταλικό όμιλο Grimaldi για το ξεπούλημα του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας και του υπόλοιπου πακέτου που απαρτίζεται από φιλέτα. Συμπεριλαμβάνονται η χερσαία ζώνη με το λιμανάκι, τα γηπεδάκια, τμήματα του ποδηλατοδρόμου και του Δρεπάνου, τα Λιμάνια των Συβότων και της Πλαταριάς με όλη τη χερσαία έκτασή τους, καθώς και η παραθαλάσσια σκάλα Σαγιάδας.

Το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας (μαζί και δημοτική και περιφερειακή αρχή) συνεχίζει και εντείνει τις πολιτικές που ιδιωτικοποιούν ότι επιτάσσει το Ξένο και το Ντόπιο Κεφάλαιο, όπως έπραξαν επάξια και οι προηγούμενοι διαχειριστές (ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ κλπ). Ξεπούλησαν μάλιστα το 67% του Ο.Λ.ΗΓ. έναντι 84 εκατομμυρίων ενώ ο λαός μας έχει πληρώσει πολλαπλά για την κατασκευή και την συντήρησή του! Μαζί με τους χαρούμενους αγοραστές, χαίρονται και οι πωλητές που αποκλείουν τον ντόπιο πληθυσμό από κάθε δραστηριότητα. Το ξεπούλημα θα φέρει μόνο φτωχοποίηση και μαρασμό γιατί αυτές είναι οι αποδεδειγμένες επιπτώσεις της ‘ανάπτυξής’ τους! Θα έρθει δραματική χειροτέρευση των υλικών όρων διαβίωσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής του, με νέα χαράτσια, με την απογύμνωση δικαιωμάτων, με την αποστέρηση ελεύθερων χώρων, με τον αποκλεισμό του από την παραλιακή ζώνη, με την καταστροφή παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Ο Ιταλικός όμιλος κουβαλάει αρκετά εγκλήματα με αρκετούς νεκρούς (πυρκαγιές, ναυάγια), ενώ η ολοκλήρωση της πώλησης γίνεται την ίδια στιγμή που η οργή του λαού από το έγκλημα των Τεμπών ακόμη ξεχειλίζει. Άλλωστε και εκεί είδαμε τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που βαθαίνουν την εξάρτηση της χώρας και θυσιάζουν το λαό στο βωμό του κέρδους. Την ίδια μέρα, με τον πιο προκλητικό τρόπο, κάνουν άλμα προς την ιδιωτικοποίηση του νερού φέρνοντας το νομοσχέδιο έκτρωμα (ΡΑΑΕΥ), όπως υπαγορεύουν οι οδηγίες των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Ο λαός της περιοχής μας πρέπει να αγωνιστεί για να ζήσει! Πρέπει να αγωνιστεί για να μην υποβαθμίζεται κάθε μέρα η ζωή του! Πρέπει να παλέψει για κάθε δικαίωμα που του στερούν! Δεν έχουμε άλλο δρόμο! Η αναμονή των εκλογών το μόνο που κάνει είναι να φέρνει πίσω την αντίσταση και τη διεκδίκηση ενώ ταυτόχρονα η επίθεση σε βάρος μας προχωρά και μας στερεί κάθε κατάκτηση και κάθε δικαίωμα. Πρέπει να φτιαχτούν πλατιές, μαζικές και ενωτικές πρωτοβουλίες που θα οργανώσουν κινητοποιήσεις και θα πιάσουν το νήμα των προηγούμενων μαζικών κινητοποιήσεων!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

κ.ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ (μ-λ)
ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει! ΚΚΕ (μ-λ): Το λιμάνι ξεπουλήθηκε, τα αρπαχτικά πανηγυρίζουν, η ζωή του λαού χειροτερεύει! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.