Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30ΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη αποκαλύπτει τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων
Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη αργά της νύχτας στις 28 Φλεβάρη στην περιοχή των Τεμπών, με τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και η οποία οδήγησε στον τραγικό θάνατο δεκάδες επιβάτες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, γεννά ανείπωτη θλίψη και οργή.
Ο άδικος χαμός τόσων ανθρώπων από το πρωτοφανές -για τα σιδηροδρομικά χρονικά- δυστύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που άσκησαν διαχρονικά εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Της πολιτικής εκείνης που πρώτα λάσπωσε και διέσυρε τον ΟΣΕ, το δημόσιο οργανισμό των σιδηροδρόμων, παρουσιάζοντάς τον ως «ελλειμματικό» και ως «βαρίδι» για τον ελληνικό λαό. Και όλα αυτά για να χρυσώσουν το «χάπι», να στρώσουν το έδαφος για το ξεπούλημά του στα ντόπια και ξένα συμφέροντα στους περίφημους «επενδυτές».
ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ακέραιη την ευθύνη για το καθεστώς της υποβάθμισης και της εγκατάλειψης του σιδηροδρομικού δικτύου, της απουσίας σύγχρονων συστημάτων ελέγχου της κυκλοφορίας, την ώρα που μια χούφτα ιδιωτικές εταιρίες ελληνικών και ιταλικών συμφερόντων αποκομίζουν αμύθητα κέρδη από την εμπορική εκμετάλλευση των σιδηροδρομικών δικτύων. Εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν με συνέπεια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, έδωσαν ώθηση στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και τόσων άλλων δημόσιων φορέων (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ). Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Ανδρουλάκης, πάνω στα συντρίμμια του δυστυχήματος, έσπευσαν να δηλώσουν με νόημα πως «δεν είναι ώρα για την απόδοση ευθυνών», συγκαλύπτοντας έτσι την συνένοχη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΠΑΣΟΚ που συνέβαλε στην τωρινή τραγωδία.
Τραγική ειρωνεία αποτελούν τόσο οι ανακοινώσεις των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που κατήγγειλαν το καθεστώς εγκατάλειψης κάνοντας λόγο για ένα «δυστύχημα που έρχεται», όπως επίσης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μόλις δυο εβδομάδες νωρίτερα (15 Φλεβάρη) παρέπεμπε τη χώρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια με την κατηγορία των ελλειμματικών μέτρων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας. Κατά τα άλλα ο Κώστας Καραμανλής (πρώην πλέον) υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης της ΝΔ δήλωνε προκλητικά στις 20 Φλεβάρη από το βήμα της Βουλής πως «δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα».
Σήμερα ο ελληνικός λαός, οι οικογένειες των δεκάδων νεκρών και των εκατοντάδων τραυματιών βιώνουν τις εγκληματικές -κυριολεκτικά- συνέπειες της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς τα στελέχη της κυβέρνησης και ο Μητσοτάκης, οι πομπώδεις δηλώσεις περί «απόδοσης των ευθυνών», οι παραιτήσεις υπουργών, αλλά και η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί το δυστύχημα αποκλειστικά ως ένα «ανθρώπινο λάθος» αποτελούν την προκλητική απόπειρα συγκάλυψης και εξωραϊσμού της πολιτικής τους.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος του ΟΣΕ που υπηρετούν με θέρμη τόσο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καλεί το λαό να μετατρέψει την οργή και την οδύνη του σε μαζικό αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.
Εκφράζουμε την θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αδικοχαμένων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.30ΜΜ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΩΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ
1 Μαρτίου 2023
Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη Συγκέντρωση του Μ-Λ ΚΚΕ την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα για το δυστύχημα στα Τέμπη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες