Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη»

Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη»


Ύμνους στον πρωθυπουργό έπλεξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη… γενναία δήλωση που έκανε σχετικά με το τρένο που δεν φτάσει ποτέ στην περιοχή καθώς αποτελεί έργο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας!

Ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1, βρήκε σοβαρή και γενναία τη δήλωση του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη «που αγωνίζεται και αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο, χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος όταν μιλάει, αλλά να λέει το αληθινό και το καινοτόμο».

Ο Αλέκος Καχριμάνης δικαιολόγησε στο μέγιστο βαθμό την πρωθυπουργική δήλωση και μάλιστα ταυτίστηκε με αυτή υποστηρίζοντας ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες της Ηπείρου, με κυρίαρχες τις οδικές υποδομές.

«Γίνεται το δυστύχημα και δείχνουμε τη γύμνια μας ως κράτος στους σιδηροδρόμους που δεν είναι σημερινή. Ένας πρωθυπουργός που έχει δει αυτό το δυστύχημα δεν μπορεί εύκολα να πει ότι θα γίνει τρένο στην Ήπειρο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε λογικοί. Θέλει γενναιότητα να πει ένας αρχηγός που διοικεί το κράτος αυτό για την Ήπειρο. Γιατί είναι σαν μας λέει ότι δεν σας δουλεύω.. Έτσι μιλάει ένας ηγέτης, ένας που μπορεί να ταράξει τους πάντες και να βγούμε από το λήθαργο»!!!

Συνέχιζε θυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει εκπονήσει μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων- Αργυροκάστρου, έργο που ο ίδιος το βλέπει εφικτό και ευκολότερο ώστε να ασχοληθεί το κράτος.

«Πρέπει να προσγειωθούμε… Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να σηκώσει την κατασκευή ενός έργου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.. Μην τα βλέπουμε επιδερμικά τα πράγματα… Όταν ένας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τέτοια τραγικά γεγονότα, μας είπε προσγειωθείτε.. Δικαιολογώ πλήρως την δήλωση.. Είναι η δήλωση ενός αρχηγού που έχει σοβαρότητα και όχι ανευθυνότητα. Την σοβαρότητα την βλέπω στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που αγωνίζεται και αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο…»

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με ομόφωνα είχε ζητήσει να εξεταστεί από το Υπουργείο Υποδομών η ωρίμανση του έργου και επίσης να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των έργων του επόμενου ΕΣΠΑ 2021-2027 η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.
Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη» Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες