Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία


Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 8 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.
Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θανόντων, ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Βαθιά είναι η θλίψη μας για αυτήν την ανείπωτη τραγωδία, αλλά ακόμα μεγαλύτερη η οργή μας για το πώς είναι δυνατόν να χάνονται άδικα τόσες ζωές, εν έτη 2023, όπου η ανάπτυξη της τεχνολογίας βρίσκεται στο απόγειο;
Οι ευθύνες, που είναι τεράστιες, δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο σε ανθρώπινα λάθη. Είναι ενδεικτική η πρόσφατη ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΣΕ που ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί νέο ατύχημα διότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη συντήρηση των γραμμών, στα συστήματα ασφαλείας, στη σήμανση και τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό.
Οι ευθύνες για αυτό το προμελετημένο έγκλημα βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που ακολουθούνε διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των οικογενειών θανόντων και τραυματιών. Να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν, καμία προσπάθεια συγκάλυψης. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ

Για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος. Ταυτόχρονα προβάλλουμε και μερικές από τις δικές μας διεκδικήσεις για:
- Ακύρωση του πρόσφατου νόμου για επιβολή αύξησης 9,6% στις ασφαλιστικές εισφορές. Αντίθετα να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου και στις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού.
-Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, επαγγελματικού λογαριασμού.
- Κατάργηση όλων των νόμων που επιτρέπουν την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.
- Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες.

Τώρα είναι ώρα να μετατρέψουμε την οργή και τη θλίψη μας σε αγώνα!

Το ΔΣ του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας καλεί όλες και όλους τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους :
την Πέμπτη 16 Μάρτη σε ΚΛΕΙΣΙΜΟ καταστημάτων 8:00 – 14:00
και στην συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση 11 πμ στην Πλατεία Δημαρχείου που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στην απεργία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 15, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.