Τριήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για 30 μαθητές από τη Χειμάρρα, σε Σούλι, Μαργαρίτι, Γηρομέρι, κ.α.

Τριήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για 30 μαθητές από τη Χειμάρρα, σε Σούλι, Μαργαρίτι, Γηρομέρι, κ.α.


Ολοκληρώθηκε από το ΚΕΠΕΑ Φιλιατών, το τριήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα: “Παραδοσιακοί οικισμοί, πετρογέφυρα, νερόμυλοι“.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 30 μαθητές του 9ετούς Ελληνικού Σχολείου Χειμάρρας από τις μεγάλες τάξεις 8η και 9η (β’ & γ’ Γυμνασίου). 


Είχε προηγηθεί παρουσίαση όλων των προγραμμάτων του ΚΕΠΕΑ Φιλιατών – Θεσπρωτίας στο σχολείο τους καθώς και η υλοποίηση σεμιναρίου προς ενήλικες σε αίθουσα στο κέντρο της Χειμάρρας.


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε θεωρητική προσέγγιση του θέματος στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ στην Βρυσέλλα, ενώ ακολούθησαν περιηγήσεις- ενημερώσεις σε ενδιαφέροντα κτίσματα και οικισμούς της Π.Ε Θεσπρωτίας.


Την Παρασκευή το πρωί έγινε περιήγηση στον Βλαχομαχαλά Φιλιατών, έναν οικισμό που χρονολογείται από το 1800 και στη συνέχεια στην Ι.Μ Γηρομερίου και στον ομώνυμο οικισμό.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε περιήγηση στα χωριά Σουλίου, ενώ την Κυριακή στο Δ.Δ. Μαργαριτίου, όπου θα έγινε επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο, στα αρχοντικά της Σκάλας και μετά στην λίμνη με τα νούφαρα, το έλος Καλοδικίου.


Στόχος της επίσκεψης, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος του ΚΕΠΕΑ Φιλιατών Μάρκος Νικολάου, ήταν να αναδειχθούν τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο περιοχών – Θεσπρωτίας και Νοτίου Αλβανίας – και η κοινή πολιτιστική τους κληρονομιά.

Τριήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για 30 μαθητές από τη Χειμάρρα, σε Σούλι, Μαργαρίτι, Γηρομέρι, κ.α. Τριήμερο περιβαλλοντικό πρόγραμμα για 30 μαθητές από τη Χειμάρρα, σε Σούλι, Μαργαρίτι, Γηρομέρι, κ.α. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 06, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.