Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό Θεσπρωτίας

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό Θεσπρωτίας



Στη μονοεδρική πλέον περιφέρεια Θεσπρωτίας, η ΝΔ είχε επικρατήσει με διαφορά περίπου 10 μονάδων, η οποία ωστόσο δείχνει να περιορίζεται στο 3%, μια διαφορά που καθιστά αμφίρροπη την εξέλιξη της αναμέτρησης στη συγκεκριμένη περιφέρεια. 
Σημειώνεται ότι ανεξαρτήτως της τελικής κατανομής των δυνάμεων των κομμάτων στην επικράτεια, στις μονοεδρικές περιφέρειες η έδρα κερδίζεται από το κόμμα που πρωτεύει στο τοπικό επίπεδο της περιφέρειας. 
Επομένως, μοιάζει αυτήν τη στιγμή δύσκολη η πρόβλεψη του βουλευτή που θα εκλεγεί στη Θεσπρωτία. Πάντως στο εσωτερικό των ψηφοδελτίων των δύο κομμάτων, οι προτιμήσεις φαίνεται να κατανέμονται πολύ καθαρά υπέρ των δύο νυν βουλευτών, των κ.κ.Γιογιάκα (ΝΔ) και Κάτση (ΣΥΡΙΖΑ).



Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ καταγράφεται υπεροπλία του σημερινού βουλευτή κ. Γιογιάκα, ο οποίος λαμβάνει το 60% των σταυρών στην παρούσα έρευνα, ενώ και το 2019 είχε καταγραφεί να λαμβάνει σχεδόν το 72% των σταυρών της ΝΔ .


Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σαφές προβάδισμα του σημερινού βουλευτή του κόμματος κ. Κάτση, ο οποίος λαμβάνει το 41% των σταυρών, ενώ και το 2019 είχε καταγραφεί να λαμβάνει το 53% των σταυρών του ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Πίνακα 13).


Η αποτύπωση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους του κόμματος είναι απολύτως ενδεικτική δεδομένου του μικρού δείγματος ψηφοφόρων του κόμματος στο ήδη περιορισμένο δείγμα ψηφοφόρων της περιφέρειας Θεσπρωτίας Φλώρινας. Όπως φαίνεται και στον Πίνακα 14 παρακάτω, η κα. Τάτση δείχνει η πιθανότερη να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στο κόμμα, ένα αποτέλεσμα που ωστόσο δεν θα του επιτρέψει την εκλογή, δεδομένου ότι η περιφέρεια είναι μονοεδρική και το ΠΑΣΟΚ έχει μηδαμινή πιθανότητα να επικρατήσει στην περιφέρεια.
Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό Θεσπρωτίας Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr για το νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 26, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.